28 / 04 / 2024

Özgür Özkan kimdir?

Özgür Özkan kimdir?

Mimar Özgür Özkan kimdir? Mimar Özgür Özkan, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Mimar Özgür Özkan, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Özgür Özkan...



Özgür Özkan kimdir?

Özgür Özkan, 1977 yılında İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini İstek Vakfı Belde Lisesi'nde 1995 yılında tamamladı. 1995 yılında Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'ne kaydını yaptırarak kaydını dondurdu ve Rotary Uzun Dönem Öğrenci Değişim Programı ile bir yıl Cordoba, Arjantin’de eğitim gördü. 1996 yılında başladığı Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden 2000 yılında mezun oldu. 


Aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Anabilim Dalı Bina Bilgisi Programı'nda yüksek lisans eğitimine başladı. 2002 yılında “Mevcut Binaların Lüks Otellere Dönüştürülme Olanakları ve Tasarlama Yaklaşımları” başlıklı tezini tamamlayarak mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Anabilim Dalı Mimari Tasarım Programı'nda doktora eğitimine başladı ve 2008 yılında “Türkiye’de Marinaların Kamusal Kullanıma Etkileri ve Öneriler” başlıklı tezi ile doktor ünvanı aldı.


İngilizce ve İspanyolca dillerini biliyor.


2002 – 2010 yılları arasında Maltepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmış, 2010 yılı haziran ayından beri de İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünde çalışıyor.


Mimar Özgür Özkan projeleri..

SA-SB Tarabya Konutları (Avan Projeleri) (2009)

Cemile Apartmanı (2009)

Dragos’ta Villa (2005)

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Bursa Şubesi ve Lojman Binası Yarışma Projesi 3. Mansiyon (2005)




Geri Dön