03 / 05 / 2024

Özkan Özçelik One Tower Diplomatique projesini anlattı!

Özkan Özçelik One Tower Diplomatique projesini anlattı!

Ankara’nın en yüksek bölgelerinden Oran’da, 185 metre yüksekliğiyle başkent manzarası vadeden One Tower Diplomatique projesi, doğasever ve enerji tasarruflu konut larıyla ön plana çıkıyor.



Ankara’nın en yüksek bölgelerinden Oran’da, 185 metre yüksekliğiyle başkent manzarası vadeden One Tower Diplomatique projesi, doğasever ve enerji tasarruflu konut larıyla ön plana çıkıyor.


One Tower Diplomatique Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Özçelik, proje için, “Zirvede olmak isteyenlerin yeni adresidir” diyor.


Firmanızın kuruluş ve markalaşma sürecini kısaca özetleyebilir misiniz?


Özçelik Pelit Tan şirketlerinin ortaklığı olan İTO yatırım, Ankara’nın en iddialı konut ve alışveriş merkezini inşa etme hedefiyle kurulmuştur. Firmalannın güçlerini bir araya getirerek, inşaat sektöründe yüksek nitelikli projelere imza atmışlardır. 2008 yılında deneyimlerin paylaşılması ve gıiçlerin birleştirilmesi fikri ile ortaklığın temelleri atılmıştır. Alanlarındaki başarı ve güven bu ortaklığın temelini oluştuı muştur. Başarılı, kaliteli. prestijli, yüksek nitelikli projeleri ve üretimleri; konut, iş merkezi, alışveriş merkezi ve otel uygulamaları inşaat sektöründe model alınırken, başta  Ankara  olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında da çalışmalannı sürdürmektedir. Firmalarımıza ait bazı iş merkezi ve konut projeleri şöyledir: Lotus Çayyolu, Konsept Çayyolu, ideal Park, Doıa Park, Gezgin 1-2, Kaleli, Özçelik Pelit İş Merkezi, Çayyolu İş Kompleksi ve Meydan Batıkent.


Hangi alanlarda, hangi ürün ve hizmetleriniz var?


Konforlu yaşam çözümleri sunan One Tower Diplomatique 2+1 daire tipinden başlayıp 5+1 daire tipine kadar güvenlik hizmeti, vale hizmeti, concieıge hizmetleri, teknik destek, otopark vb. full rezidans hizmetleri, kapalı yüzme havuzu, güneşlenme terasları, vitamin bar, sauna, buhar odası, masaj odası, dinlenme alanı, genel aktivite alanları, çocuk kulübu, fitness, pilates, yoga salonu vb. sosyal olanaklarının yanında birbirinden ünlu markaları ile de alışverişe yeni bir boyut kazandırmaktadır. One Tower Diplomatique bütün güvenlik testlerinden başarıyla geçen ve Ankaralılann yoğun ilgi gösterdiği bir konut projesidir.


ANKARA’NIN KONUT FİYATLARINDA KÖPÜK YOKTUR

Sektörünüz açısından 2016 beklentileriniz nedir?


Sektör açısından değerlendirdiğimiz zaman Ankara’da yapılmakta olan ve bitmiş biıçok konut projesi var. Özellikle içinde bulunduğumuz ekonomik ve siyasal konjonktür goz önünde bulundurulduğunda 2016 yılı konut projeleri açısından oldukça önem arz ediyor. Dikkat edilmesi gereken önemli bir noktada artan döviz kurlan ile yükselen inşaat maliyetlerinin henüz projelere yansımamasıdır. Ankara’da bulunan konut projelerinin fiyatlarında köpük yoktur. Yapılacak seçimler ile birlikte siyasi istikrar sağlanırsa 2016 yılında fiyatlarda yüzde 25-35 bandında yükselme eğilimi olacaktır.


Ankara’da olmanın avantaj ve dezavantajları nelerdir?

One Tower Diplomatique Ankara’nın en prestijli yapısı olup, Oıan şehri gibi olumlu yönde büyüyen ve Ankara’ya kentsel anlamda artı değer kazandıran semte öncü biı yapı kazandırması amacı ile oluşturulmuştur. Ankara’nın en yüksek bölgelerinden Oran şehrinde, 185 metre yüksekliğiyle büyüleyici bir pıojedir. Yurt içinde ve yurt dışında başansmı kanıtlamış olan Tabanlıoğlu Mimarlık imzasını taşıyan ve zirvede konumlanan One Tower Diplomatique; muhteşem gol, orman ve şehir manzarasına en geniş açıdan bakıyor. Ayrıcalıklı, prestijli, konforlu ve doğa dostu olan One Tower Diplomatique konut projesiyle birlikte Ankara’ya yem bir yaşam tarzı da sunuyor. Ankara’nın müşteri potansiyeline bakıldığı zaman doğru proje olduktan sonra satışla ilgili bir probleminiz olmaz. Ancak Ankara’nın bu noktadaki dezavantajı yurt dışı müşterileridir. Yabancı müşteriler genellikle İstanbul ya da sahil kentlerini tercih etmektedir.


DOĞANIN KORUNMASINA ÖNCÜLÜK EDECEK

Tek cümleyle firmanızı (ve/ya da amacınızı) nasıl özetlersiniz?

İnovatif, kaliteli ve prestijli yeni yaşam alanları inşa etmek.


Markanızın çevreci bakış açısı nasıldır?


One Tower Diplomatique, EED-NC “GOLD” Yeşil Bina Sertifikası adaylığı ile doğaya saygılı, enerji tasarruflu konutlar arasında yer alır. One Tower Diplomatique ayrıcalıklı yaşam tarzının sadece yapıyla sınırlı kalmadığı çevresinden beslenerek geliştiği bilinciyle tasarlanmışür. Su kullanımı, arazi seçimi, enerji tasarrufu ve daha birçok konuda geleceğe yapılan bir yatırım niteliğindedir. One Tovver Diplomatique doğanın korunmasına yönelik çalışmalara öncülük eden bir projedir.


Markanızın bulunduğunuz şehre katkısı ve önemi?


Türkiye’nin ritmi Ankara’da, Ankara’nın ritmi ise çok yalanda One Tower Diplomatique’de atacak. Ankara’da olmak, başkentimiz için projeler hazırlamak bizim için her zaman gurur vericidir. One Tovver Diplomatique Ankara’nın en prestijli konut projesidir. Muhteşem manzarası ve alışveriş merkezi ile zirvede olmak isteyenlerin yeni adresidir.


Hürriyet




Haber Habertürk Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Ankara'da yabancıya konut satışı konusunda özellikle son birkaç yıldır önemli adımlar atılmaya başlandığını ifade eden İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, üretilen dünya standartlarında, konforlu ve kaliteli konutların yabancıların kentte gayrimenkul almasını da önemli ölçüde etkilediğini belirtti. One Tower Diplomatique projesinin diplomatik personelin de dikkatini çektiğini ifade eden Özçelik, "Projemizin yaklaşık yüzde 10'u  diplomatik personel tarafından tercih edildi" diye konuştu.



Habertürk Egeli



Haber Anadolu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Ankara'da yabancıya konut satışı konusunda özellikle son birkaç yıldır önemli adımlar atılmaya başlandığını ifade eden İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, üretilen dünya standartlarında, konforlu ve kaliteli konutların yabancıların kentten gayrimenkul almasını da önemli ölçüde etkilediğini belirtti. 


Özkan Özçelik, yakın geçmişe kadar yabancı yatırımcı için İstanbul'un gözde olduğunu, Ankara'nın ise çok daha geriden geldiğini anımsattı.


ANKARA DİPLOMASİ TEMSİLCİLERİYLE GÖZDE OLACAK 

Özkan Özçelik, yakın geçmişe kadar yabancı yatırımcı için İstanbul'un gözde olduğunu, Ankara'nın ise çok daha geriden geldiğini anımsatarak, şöyle devam etti "Yabancı yatırımcı genelde İstanbul ya da sahil kentlerini tercih eder. Ancak Ankara, son 2-3 yıldan bu yana çok ciddi atılımlara sahne oldu. Hayata geçirilen konutların büyük kısmı dünya standartlarını yakalarken, yaşam alanı konsepti iyiden iyiye oturdu. Aslına bakarsanız, Ankara için yeni olan bu özellikler, dünyanın pek çok ülkesinde standart. Bu adımlar yabancı yatırımcının dikkatinin de kente çevrilmesini sağladı. Şu an özellikle Ankara'da yaşayan diplomatik personel ve yabancı menşeili firmaların görevlileri yatırımlarını gayrimenkule yönlendirmeye başladı. Kentte bin 500'den fazla diplomatik personel yaşıyor. Bu çok ciddi bir rakam. Saygın yabancı nüfusun Ankara''daki gayrimenkullere yatırım yapıyor olması, kentin geleceğine de yön veriyor. Temsilcilerle başlayan sürecin devam edeceğini, Ankara'nın önümüzdeki dönemde yabancı yatırımcının gözdesi konumuna geleceğine inanıyoruz." 


YÜZDE 10'U YABANCININ OLDU 

Seçkin isimlerin tercih ettiği yerleşim bölgelerinin başında gelen Oran'da hayata geçirdikleri, dünyaca ünlü Tabanlıoğlu Mimarlık'ın Ankara'daki ilk konut projesi olan One Tower Diplomatique projesinin diplomatik personelin de dikkatini çektiğini ifade eden Özçelik, şunları söyledi "Tamamlandığında Başkent'in en yüksek konut kulesi olacak, 48 katlı One Tower Diplomatique konut projemizin yaklaşık yüzde 10'u diplomatik personel tarafından tercih edildi. Projemizin teslimine kısa süre kalması, konforlu yaşam garantisi, sosyal donatı alanları, kulenin hemen altında yer alan ve özellikle kadın ve çocuklara hitap eden markalarla Ankara'nın 'dişi AVM'si olarak öne çıkan One Tower Alışveriş ve Yaşam Merkezi gibi özellikler yabancıları da cezbetti" dedi. 



Hakan AYDEDE/Anadolu 


Geri Dön