22 / 12 / 2024

Özkul Giyim Şirketi'nin eski binası fabrika olarak kullanılacak!

Özkul Giyim Şirketi'nin eski binası fabrika olarak kullanılacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Gaziemir'de ruhsat vermedikleri binanın depo olabileceğini, bina sahibi Sandalcı, oraya okul açacaklarını, Gaziemir Belediye Başkanı Şenol da fabrika dışında kullanılamayacağını söyledi




Gaziemir Belediyesi'nin, okul haline getirilmek istenen Gaziemir'deki Özkul Giyim Şirketi'nin eski binası için İZSU'nun olumsuz görüşüne rağmen tadilat ruhsatı vermesiyle ilgili tartışmalar yeni bir boyut kazandı.  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Biz ruhsat vermedik, vermeyiz de. Orası ancak depo olur", binanın sahibi işadamı Nedim Sandalcı'nın ise, "Okul olarak projelendirdik" dediği bina için Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'dan da farklı bir açıklama geldi. Dün bir radyo programına katılan Şenol, binanın fabrika olarak kullanılabileceğini söyledi.


"Ruhsatı verene sorun"

Geçtiğimiz aylarda ilk defa Yeni Asır'ın gündeme getirdiği Nedim Sandalcı'ya ait binada İZSU'nun olumsuz görüşüne rağmen tadilat yapıldığı yönündeki haber üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Buraya hangi kurum ruhsat verecek, göreceğiz" demişti. Ardından Gaziemir Belediyesi, daha önce kaçak tadilat yapıldığı gerekçesiyle ceza kestiği binaya iç tadilat ruhsatı vermiş, konu bazı milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne de taşınmıştı. Yeni Asır'a konuşan Başkan Kocaoğlu binadaki çalışmalar için olumsuz tavrını sürdürmüş, "Orası ancak depo olur" demiş, "O zaman bu binaya Gaziemir Belediyesi tadilat ruhsatını neden verdi" sorusuna ise, "Biz kimseye ruhsat vermedik, vermeyiz de. Ama diğer detayları, kim ne vermişse Gaziemir Belediye Başkanı'na sorun. Orası ancak depo olur" diye yanıt vermişti. 


"Okul olarak projelendirdik"

Geçtiğimiz günlerde binanın sahibi işadamı Nedim Sandalcı da bir açıklama yapmış ve binada yaptıkları çalışmaları savunarak ilgili birimlerin izninin olduğunu iddia etmişti. Binanın okul olarak projelendirdiklerini ifade eden Sandalcı, "Çünkü bina okul yapımına uygun olduğu gibi çevresindeki arazilerde de bize ait yer olduğu için kampus şeklinde yapmayı planlıyoruz. Buraya şimdiye kadar 7 milyon TL'lik yatırım yaptık" demiş ve binanın Tahtalı Barajı'nı kirletmeyeceğini iddia etmişti.


Şenol: Kocaoğlu bilmez

Kocaoğlu ve Sandalcı'nın açıklamalarının ardından Gaziemir Belediye Başkanı Şenol, sonunda sessizliğini bozdu. Bir radyo programına katılan Şenol, burasının şu anda belediye kayıtlarında 'fabrika' olarak göründüğünü ifade ederek, "Şu anda bina sahibinin elinde fabrika ruhsatı var. Yani şimdi sahibi fabrikanın içini böldü aldığı tadilat ruhsatıyla. Ayrıca binanın suyu var. Kanalı da normal İZSU kanalına bağlı. Bence fabrika olarak çalıştırma şansı olabilir. Çalıştırdığında da orada 300-500 kişi iş yapar. İnsanlar sonuçta lavaboya, tuvalete gidecekler ihtiyaçlarını dışarıda gidermeyecekler. Bu insanlar nasıl barajı kirletecek. Onu da çözemiyorum. O zaman kanala niye binanın bağlantılarını yaptınız kardeşim? Niye su bağladınız? Bağlantıları yaptıysanız nasıl kirletiyor? O da ayrıca ilginç bir durum" dedi. Şenol binanın, ruhsatında yazan durumdan başka farklı bir amaç için kullanılamayacağını da ifade etti.

Kocaoğlu ile arasında görüş ayrılığı olmadığını da öne süren Şenol, "Başkan 'gidin ilçe belediyesinin başkanına sorun' derken doğru söylüyor. Çünkü o bilmez. Ruhsatı o vermedi ki. Biz verdik. Bu bina 1994 yılından bu yana var. Verilen ruhsattan önce bir metre alan genişlememiş" dedi. "Zaten dış tadilat ruhsatını almışlardı. İzinsiz olarak iç tadilata girdiler. Biz de müdahale ettik ve 24 bin TL ceza kestik. Ardından proje tadilatı için belediyeye başvuru yapıldı. Arkadaşlar da yasal olarak inceleme yapıp onay verdiler" dedi. Şenol, "Yerin sahibi bizi mahkemeye verdi. Biz ceza kestik diye hakkımızda dava açtı. Bina sahibini koruduğumuzu söylüyorlar. Binanın sahibini nasıl koruyacağız. Bize dava açmış, mahkemeye vermiş" diye konuştu.


Kimse havaalanını sormuyor

Şenol, binanın Tahtalı Barajı'nı kirlettiği iddiaları için, "Ben oraya işletme ruhsatı vermedim. Havalimanında da şu anda inşaat var. Yılda 3-5 milyon insan ziyaretçi gelecek. O da Tahtalı Barajı'nın havzasında. Kimse onu sormuyor. Bizim yaptığımız yasa dışı bir iş varsa adliyenin yeri bellidir. Bayraklı ilçesinin sınırlarındadır. Orada Cumhuriyet savcıları var. Gidersiniz belgeleri verirsiniz, suç duyurusunda bulunursunuz" dedi. Bu arada binanın içinden çekilen fotoğraflar, binanın fabrikadan çok bir okul olarak düzenlendiği izlenimi oluşturdu.


Yeni Asır


Geri Dön