02 / 07 / 2024

Özlüce Köprüsü hizmete açıldı!

Özlüce Köprüsü hizmete açıldı!

Bursa yatırımlar zincirine, Özlüce Köprüsü´yle bir halka daha eklendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Nilüfer ilçesinde yaptırılan ve Ertuğrul ile Altınşehir mahallelerini Özlüce´ye bağlayan Özlüce Köprüsü, düzenlenen törenle trafiğe açıldı.




Bursa’nın ulaşımında tıkanan damarlara köklü çözümlerle nefes aldıran Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Ulaşılabilir Bursa’ hedefiyle hayata geçirilen yatırımlar zincirine, Özlüce Köprüsü´yle bir halka daha eklendi. 

 

800 bin TL´ye mal oldu 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da karada, havada ve denizde yapılan önemli çalışmalarla ulaşımın daha da rahatladığını belirterek, Özlüce Köprüsü´nün de bölgedeki trafiğe nefes aldıracağını belirtti. Köprünün Ayvalıdere üzerinde eski köprünün yanına yapıldığını belirten Başkan Altepe, "2 gidiş 2 de geliş olarak planlanan Özlüce Köprüsü, Ertuğrul ve Altınşehir mahallelerini Özlüce´ye, dolaylı olarak da  İzmir  Yolu´nu Minareliçavuş Yolu üzerinden Çevre Yolu´na bağlayacak. 24 metre genişliğinde 30 metre de uzunluğunda olan köprü için 1500 metreküp beton harcandı. Toplam 800 bin TL´ye maloldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. 

 

Diğer açılışlar sırada 

Büyükşehir Belediyesi´nin hizmet yağmurunun Özlüce Köprüsü´yle sınırlı olmadığını, yeni açılışların da sırada beklediğini kaydeden Başkan Altepe, "Tüm kurum ve kuruluşlarımızla Bursa´ya hizmet etmek için adeta yarışıyoruz. Her şeyin en iyisini şehrimize kazandırmak için büyük bir şevk ve azimle performans ortaya koyuyoruz. Bugün burada köprülü kavşak açılışını gerçekleştirdik. İnşallah cumartesi günü Tarihi Kayıhan Hamamı´nın açılışını yapacağız. Yine önümüzdeki salı günü de Beşevler bölgesinde 4 bin metrekarelik alana yaptığımız bölge parkını hizmete alacağız. Bursa için en yapsak azdır." diye konuştu. 

 

"Büyükşehir gücünü kanıtladı"

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa´nın Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´yle şanslı bir dönemi yaşadığını vurguladı. Bursa´da Büyükşehir Kanunu yürürlüğe girmeden tüm ilçelerin Büyükşehir farkıyla tanıştığını, dağ ilçelerine varana kadar her bölgenin uygulama binalarına, spor tesislerine, köy hizmetlerine kavuştuğunu söyleyen Şahin, "Bizler Büyükşehir Belediyesi´nin 2014 seçimlerinden sonra daha da güçlü bir şekilde faaliyet göstereceğini müşahade ediyoruz. O yüzden kimsenin çekinmesine ve telaşlanmasına gerek yok." şeklinde konuştu. Milletvekili Hüseyin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye İnegöl´de yapılan eğitim kampusünün asfaltlama ve eksikliklerin giderilmesi çalışmalarına verdiği sınırsız destekten dolayı şükranlarını iletti. 

 

Nilüfer´e hizmet Büyükşehir´den 

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, CHP´li Nilüfer Belediyesi´nin bölgede hiçbir hizmeti gerçekleştirmediğini, adeta talan belediyeciliği yaptığını söyledi. Nilüfer´de yapılan tüm hizmetlerin parti farkı gözetilmeksizin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Öztürk, "10 yıldır Nilüfer´de, Özlüce Köprüsü´nün yanında oturuyorum. Bu süre zarfında bırakın köprünün yapılmasını, defalarca başvurmamıza rağmen yolun asfaltlanmadığına şahit olduk. Gördüğünüz bu asfaltı da Büyükşehir Belediyemiz döktü. Bunlar; Nilüfer´in tüm bölgelerinde yeşil alanlara binalar diken, sanat anlayışı 10. Yıl Marşı´ndan öteye gitmeyen, talan belediyeciliğini ilke edinmiş." açıklamasında bulundu. 

 

Başkan Altepe´ye teşekkür 

Özlüce Mahalle Muhtarı Hasan Başlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Özlüce´nin Ertuğrul ve Altınşehir mahalleleriyle birlikte gelişmekte olduğunu vurgulayan Başlı, "Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla büyük yatırımlar almaya başladık. Yapmış olduğunuz yatırımların devamını diliyorum." ifadelerini kullandı. 

 

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa milletvekilleri Hüseyin Şahin ve Mustafa Öztürk, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, belediye bürokratları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar köprünün açılış kurdelasını kesti. Eski Özlüce Köprüsü de yeni köprünün açılışının hemen ardından belediye ekiplerince yıkıldı. Başkan Altepe, açılışın ardından protokol üyeleriyle birlikte yoldan geçen araçları selamladı.



Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön