01 / 05 / 2024

Özyurtlar Esenyurt'un bitmeyen projelerini tamamlıyor!

Özyurtlar Esenyurt'un bitmeyen projelerini tamamlıyor!

Esenyurt'ta "N" adıyla projeler üreten Özyurtlar İnşaat'ın, yarım kalan Ukra City projesini devralması gündemde. Daha önce inşaatına başlanamayan başka bir proje arazisini alan Özyurtlar, Ukra'nın yarım bıraktığını tamamlayacak mı?




Bu zamana kadar bir çok proje hayata geçiren Özyurtlar İnşaat'ın, pilot bölgesi hep Esenyurt oldu.  "N" markasıyla projeler üreten Özyurtlar, Esenyurt'ta Ntepe, Ntowers, Ntown, Ncity, Nmerkez projelerini inşa etti. Aynı bölgede Nşehir, Ncadde ve Nlogo projelerinin inşaatı devam ediyor.


Esenyurt, yarım kalan projeler, bir türlü inşaatına başlanamayan konutlar ve Esenyurt mağdurlarıyla adını duyuran bir bölgeydi. Para verip, evine kavuşamayan bir çok vatandaş hala eylemlerini sürdürürerek, hakkını arama gayretinde.


Tulip 360 arazisini aldı, Ukra'yı alacak mı?


Özyurtlar 2014 yılının ilk ayında, Tulip 360 arazisini satın alarak, NLogo İstanbul adıyla satışa sunduğu projenin inşaatına başladı. Tulip 360 projesi şirketin mali sıkıntılardan dolayı yapımına başlamadan bitmişti.


Tulip 360 projesinin arazisinde şimdi 2 bin 519 daire, 59 ticari birimden oluşan NLogo İstanbul projesi yükseliyor. Özyurtlar projeye başlamadan mağdurlarla görüşmeler yapmıştı.



Özyurtlar'dan Ukra City açıklaması!



Ukra City ne olacak?


7 Şubat Cumartesi günü eylem için toplanan Ukra City mağdurları satış ofisi önünde eylem gerçekleştirmişti. Bunun üzerine Ukra İnşaat'tan 15 Şubat'ta açıklama gelmişti. Açıklamaya göre Ukra City projesinin tamamlanması için Özyurtlar İnşaat ile görüşmelere başlandı ve olumlu şekilde ilerliyor. Ancak henüz kesinleşmiş bir karar yok.


İki firma arasında yapılan anlaşmaya göre, Ukra İnşaat tamamiyle projeden ayrılacak, müteahhit Özyurtlar A.Ş. olacak. Daire sahipleri ve dairesini iptal etmek isteyen cari alacaklılarla ilgili tüm sorumluluk Özyurtlar A.Ş.'de olacak.


Eğer görüşmeler olumlu neticelenirse, Özyurtlar İnşaat Esenyurt'ta yine bir sıkıntılı projeyi alıp, "N" markasıyla satışa sunacak demektir.


Bir başka proje 'Acunkent'


Esenyurt'ta inşaatı tamamlanamayan bir başka proje de Acunkent. Uluhan Grup tarafından Mart 2010 yılında kazma vurulan proje için mağdurlar eyleme hazırlanıyor. 



Ukra City Özyurtlar'a devrediliyor!



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön