02 / 10 / 2024

Özyurtlar, İrana yatırım için zemin yokluyor

Özyurtlar, İrana yatırım için zemin yokluyor

Tamer Özyurt, “İran'da 2 Türk firması ciddi sayılarda konut üretiyor. İran Mesken Bakanlığı bize de proje önerisi sundu. Ancak geri çevirdik. Oraya girmek isteriz, uygun zeminin oluşmasını bekliyoruz” dedi Sektö




Özyurtlar İnşaat’ın ilk karma projesi olan Ak&Nmerkez’de 962 konut ile 173 mağaza ve dükkandan bulunuyor.  Projenin 2012 sonunda teslim edileceğini söyleyen Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “Proje bedeli 150 milyon dolar civarında. Akın Holding ile hasılat paylaşım modeli ile yapıyoruz. Yüzde 57 Özyurtlar, yüzde 43 Akın Holding şeklinde anlaştık. Projeye talep çok yüksek. Yüzde 25’i satıldı. Yılbaşına kadar da tamamını satmış oluruz” dedi.
İngilizlere satacağız
Ak&Nmerkez projesi için İngiliz bir acentayla da anlaştıklarını söyleyen Özyurt şunları söyledi: “Stüdyo daire yapmayacağım diye bir prensibim vardı. Ancak hem yurtiçinden hem de anlaştığımız ingiliz firmadan talep gelince 150 adet yaptık. 100 adedini İngiliz acente aldı. İngiliz’lere 20-25 bin pounda satacaklar. O fiyata İngilte’den bir şey almak mümkün değil. Onlar da buradaki dairelerini kiraya verecek. Türkiye yabancılar için çok güvenilir bir ülke haline geldi.”
Projede toplam 962 daire bulunduğunu hatırlatan Özyurt, metrekare fiyatlarının 1000-1050 TL civarında olduğunu belirterek, “Stüdyo dairelerin fiyatları 39 bin TL. Fiyatlar 189 bin TL’ye kadar çıkıyor. Müşterilerimize yüzde 25 peşinat karşılığında özsermayemizi kullanarak 60 aya kadar vadeli kredi veriyoruz. Hedef kitlemiz kredibilitesi düşük vatandaşlar. Fiyatları yüzde 15-20 aşağıda tuttuk” dedi.

İran’a yatırım için ‘zemin’ yokluyor

İRAN’ın yeni inşaat yapılanmasına gittiğini belirten Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “Orada 2 Türk firması ciddi sayılarda konut üretiyor. İran Mesken Bakanlığı bize de proje önerisi sundu. Ancak geri çevirdik. Oraya girmek isteriz, uygun zeminin oluşmasını bekliyoruz” dedi.
Hürriyet


Geri Dön