Ekonomi

Paladyum nedir? Paladyuma yatırım yapılır mı? Paladyum fiyatları ne kadar?

Kıymetli metaller arasında yer alan paladyum binlerce yatırımcı tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki paladyum nedir? Paladyuma yatırım yapılır mı? Paladyum ne kadar? İşte ayrıntılar... Paladyum pek çok alanda kullanılmaktadır

Paladyum; genellikle endüstriyel alanlarda kullanılan gümüş renkli ve parlak bir metal olup kıymetli yatırım araçları arasında yer almaktadır.

Paladyum pek çok alanda kullanılmaktadır. Paladyum, tıp, kimyasal alanlar, diş hekimliği, mücevher, endüstri alanlar başta olmak üzere birçok alanda kullanılmakdır.

Peki paladyuma yatırım yapılır mı? Paladyum bugün ne kadar oldu? Paladyum gram ve ons fiyatı ne kadar?İşte 2 Ağustos 2022 paladyum fiyatları...

PALADYUMA YATIRIM YAPILIR MI?

Palayuma yatırım yapılır mı? sorusu yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Yurt dışı vadeli işlemler sekötöründen paladyum alıp vadeli işlem sözleşmeleri üzerinden alıp satmak mümkündür.  Altın vadeli işlemleri genel olarak Türkiye genelinde yapılıyor.

Bu nedenle yabancı vadeli işlem borsalarında işlem yapma izni olan aracı kurumlar seçilerek bu kurumlarda hesap açılarak yatırım yapılabiliyor.

Peki paladyum fiyatları bugün ne kadar oldu? Paladyum kaç dolar? İşte paladyum gram alış satış fiyatları 2 Ağustos 2022...

PALADYUM FİYATLARI BUGÜN NE KADAR OLDU?

Paladyumun ons fiyatı geçtiğimiz haftalarda fiyatı 1889 dolardan işlem görürken, 1 Ağustos Pazartesi günü paladyumun ons fiyatı 2209 dolar oldu.  Paladyum gram fiyatı dün  60,70 dolar, satış fiyatı ise 71,02 dolar bandında işlem gördü.

Bugün ise paladyum ons fiyatı 2094 dolar olurken gram alış fiyatı 56,75 atış fiyatı ise 67,32 dolardan işlem görüyor.

PALADYUMDA ENDİŞELER YAŞANIYOR

Dünya Platin Konseyi Araştırma Başkanı Trevor Raymond, “Yenileme çabası muazzam bir şekilde artış gösterdi. Bir otomobil üreticisinin yapabileceği tasarruf miktarı oldukça büyük. Paladyumun fiyatları ve bulunabilirliği konusundaki endişeler bu eğilimi gittikçe körüklüyor” ifadesini kullandı.

PALADYUM TEHLİKEDE

Rusya-Ukrayna Savaşı, dünyanın en büyük paladyum tedarikçisi olan Rusya'nın ve önemli bir platin ve rodyum üreticisi olarak riske girmesine neden oldu.

Öte yandan, Çin'de devam eden koronavirüs vakalarının neden olduğu kısıtlamalar, değerli metallerin kullanımı üzerinde aşağı yönlü risk yaratıyor.

Paladyum ne demek? Paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar?

Paladyum nedir? Paladyum fiyatları bugün ne kadar oldu 15 Temmuz 2022?

Paladyuma yatırım yapılır mı? Paladyum fiyatları bugün ne kadar oldu?