Ekonomi

Paladyumda son dakika gelişmesi! Paladyumda neler oluyor?

Paladyumda son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Paladyum fiyatları bugün yüzde 5,39 yükselişe geçti. Peki bugün paladyum ne kadar? Paladyum fiyatlarında son durum ne? İşte Son dakika paladyum fiyatları 21 Haziran 2022...Paladyumda son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor

Paladyum bugün günde değer kazanarak başladı. Paladyumda son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Paladyum ons fiyatı bugün 1,896 dolara kadar yükseldi.

Peki paladyum neden yükseliyor? Paladyumda neler oluyor? Paladyum fiyatları bugün ne kadar? Tüm merak edilenler haberimizde...

PALADYUMDA NELER OLUYOR?

Platin grubu metaller için arz ve talep görünümü bu yıl yüksek belirsizlik gösteriyor. Belirsizlik fiyatları aşağı çekerken, görece daha ucuz olan platinin yerine paladyumun geçmesi bekleniyor.

Savaş, Rusya'nın dünyanın en büyük paladyum tedarikçisi ve büyük bir platin ve rodyum üreticisi olarak konumu için risk oluşturuyordu. Rusya, PGM'nin önemli bir tüketicisi olmamasına rağmen, kriz tedarik zincirlerindeki mevcut zorlukları artırdı, enflasyonu ateşledi ve ekonomik büyümeyi baskılayarak PGM talep görünümünü bozdu. Öte yandan Çin'de koronavirüs kaynaklı kısıtlamalar, değerli metallerin kullanımı üzerinde aşağı yönlü riskler oluşturmaya devam ediyor.

Bütün bunlar platin ve paladyum fiyatları üzerinde baskı oluşturuyor. Ancak Rusya'nın paladyum üretimiyle ilgili soru işaretlerinin olduğu bir ortamda platinin paladyumdan rol oynadığı görülüyor ve hem otomotiv hem de diğer endüstriyel alanlarda paladyum yerine kullanılmaya başlandı.

Paladyum ve rodyumun endüstriyel alımının kovid öncesi seviyelerin altında kalacağı tahmin ediliyor. Rekor fiyatlar örneğin diş alaşımlarında paladyumdan uzak durma eğilimini artırırken, cam şirketleri de daha düşük rodyum içerikli alaşımları benimsemeye devam ediyor.

Paladyum fiyatları düşüyor! Paladyumda son dakika gelişmesi!

Paladyumda büyük sarsıntı! Paladyum fiyatları yerle bir oldu...