28 / 04 / 2024

Palandöken Belediyesi, şehit ailesine ev alacak!

Palandöken Belediyesi, şehit ailesine ev alacak!

Palandöken Belediye Meclisi toplantısında konuşan Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Erzurumlu piyade onbaşı Mesut Kazançın ailesine ev alacaklarını bildirdi



 Palandöken Belediye Meclisi toplantısında konuşan Belediye Başkanı Bulutlar, Çukurcada teröristlerce düzenlen hain saldırıda şehit düşen 24 Mehmetçikten birisi olan Erzurumlu piyade onbaşı Mesut Kazançın ailesine ev almak için Meclisi olağanüstü toplantıya çağırdıklarını söyledi.

Belediye olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Bulutlar, "Çukurcada teröristlerce düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Erzurumlu piyade onbaşı Mesut Kazanç için ev alacağız. TOKİden ya da ihale yoluyla bir daire almayı planlıyoruz. Amacımız en hızlı şekilde şehidin ailesini ev sahibi yapmak" dedi.

Bulutlar, Kayakyolu semtindeki Şehitler Parkının ismini ise "Erzurum Şehitleri Parkı" olarak değiştirmek istediklerini belirterek, Erzurumda 420nin üzerinde şehit olduğunu anımsattı. Göreve geldiklerinden bugüne kadar 9 park yaptıklarını belirten Bulutlar, şehitlerin fotoğraflarını Erzurum Şehitleri Parkında sergileyeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, piyade onbaşı Mesut Kazança ev alınması ve Şehitler Parkının isminin Erzurum Şehitleri Parkı olarak değiştirilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

AA


Geri Dön