27 / 04 / 2024

Pamucak'a 33 milyon liralık kanalizasyon yatırımı yolda!

Pamucak'a 33 milyon liralık kanalizasyon yatırımı yolda!

Selçuk Belediyesi, birçok büyük otel ve pansiyonun bulunduğu Pamucak'ta bugüne kadar hayata geçirilemeyen kanalizasyon sistemini yapmak için harekete geçti. Proje ile ilgili çalışmalar 2015 yılında başlayacak




Selçuk Belediyesi, birçok büyük otel ve pansiyonun bulunduğu Pamucak'ta bugüne kadar hayata geçirilemeyen kanalizasyon sistemini yapmak için harekete geçti. Çalışmalar 2015 yılında başlayacak.


Otellerin ve pansiyonların bulunduğu, 14 kilometrelik sahil şeridine sahip olan Selçuk'a bağlı Pamucak'ta, yıllardır eksikliği hissedilen kanalizasyon sistemi kuruluyor. 30 milyon lirayı aşması beklenen proje için Selçuk Belediyesi yetkilileri önce  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU'yla görüştü. Alanın turizm alanı olması nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla bir araya gelen yetkililer kanalizasyon sistemi inşaatının başlamasıyla birlikte aynı bölgeye sokak aydınlatması, yaya yolu ve bisiklet yolu yapılmasının sözünü aldı. 2015 yılında hayata geçirilecek sistem ÎZSU'nun arıtma tesisine bağlanacak. 

Pamucak'ta en büyük sorunun kanalizasyon sisteminin olmaması olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, "Kanalizasyon sistemi yok, böyle bir şey olamaz. Otellerin hepsi kendi arıtmalarını yapmış, Ali Arda PERK 0232411 37 00 böyle olunca tabi ki maliyet fazladır ve deniz kirleniyor. Bununla ilgili önce İZSU'ya gidip görüştük. Yetkililer bize 'Orası turizm alanıdır, biz oraya kanal olarak bir şey yapamayız' cevabını verdi. 

Senin ya da benim alanım diye bir şey yok, yapılması lazım. Suyun metreküpünü oraya 8 liradan veriyorsun, suyun atılacağı kanalı neden yapamıyorsun? Pamucak sahilindeki otellere 8 liradan içme suyu veriliyor. Buraya İZSU'dan yetkililer geldi ama olmadı sonuç alamadık" diye konuştu. 


YATIRIM YAPMAZDIM 

Pamucak'ta aydınlatma direklerinin dahi olmadığını söyleyen Bakıcı, "Kapkaranlık, oradaki otellere günah. 

Kendimi onların yerine koyuyorum, param olsa öyle karanlık yerde yatırım yapmam. Herkes taşın altına elini koyacak. Bu bir sorumluluktur. Ne otel sahipleri, ne büyükşehir, ne ben, ne de bakanlık kaçabilir" dedi. 


BU AYIP ORTADAN KALDIRILACAK

 İZSU ile görüşmenin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gittiklerini belirten Bakıcı, "Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdürü Adnan Bey'e gittik. Bizim yaptığımız projeye göre 33 milyonluk yatırım yapılacak. 

Birinci öncelik altyapıda kanal sorunu olacak. Pamucak'ın kanal sorunu çözülüyor. 

İZSU'nun arıtma tesislerine bağlayacağız. Kanalizasyon tertibatı yapılarak bu ayıp ortadan kaldırılacak. Bu bir ayıptır. Büyükşehir ya da ilçe belediyesi olarak sırtımızı dönemeyiz. Bunları konuşmak zorundayız, çünkü iyi niyetliyiz. Bu sorunlar bölgenin, ilçenin ve turizmin sorunudur. Dolayısıyla Büyükşehir'in sorunudur. 33 milyonluk paketin içinde yaya kaldırımları, bisiklet yolları, yürüyüş yolları da yapılacak" dedi. 



HaberTürk Egeli


Geri Dön