İhale

Pamukkale Teknokent'in tanıtımı yapıldı!

Pamukkale Üniversitesinde kurulan "Pamukkale Teknokent"in tanıtımı, Denizli Ticaret Odası (DTO) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Ar-Ge desteklerinden yararlanma performansları sıralamasında Pamukkale Üniversitesi'nin Türkiye üçüncüsü olduğunu söyledi.

Üniversite- sanayici işbirliğini sağlamak üzere Pamukkale Üniversitesinde kurulan "Pamukkale Teknokent"in tanıtımı, Denizli Ticaret Odası (DTO) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Teknokent'i Denizlili sanayici ve işadamlarına anlatmayı amaçlayan tanıtım toplantısına, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Meclis Başkanı Mehmet Gökçe, DTO meclis üyeleri, diğer oda temsilcileri ile üniversite görevlileri katıldı.

Pektör Prof. Dr. Ardıç, PAÜ'nün Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiğini belirterek, üniversite bünyesinde kurulan Teknopark'ın, bilgi üretimi ve bilginin kullanımı politikalarının desteklenmesi amaçlarına hizmet ettiğini ifade etti.

Mevcut şirketlerin büyümesini sağlamak ve ileri teknoloji üretme potansiyeli olan yeni şirketlerin kurulmasını teşvik etmek için Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin büyük imkanlar sunduğunu belirten Ardıç, şöyle konuştu:

"İleri teknolojiler alanında çalışan yerli ve uluslararası şirketleri bir araya getirerek aralarında sinerji yaratmalarını sağlayan mekanizmalar kurmak, Teknokent'in başlıca misyonudur. Teknoloji Geliştirme Bölgemiz bu anlamdaki ihtiyaçlara büyük katkı sağlayacaktır. Her alandaki araştırma ve geliştirme çalışmalarını birbiri ile koordineli bir şekilde yürüterek, yeni ürün ve teknolojiler geliştirmek suretiyle yurt ekonomisine ve gayri safi milli hasılaya katkıda bulunmak istiyoruz. Ar-Ge desteklerinden yararlanma performansları sıralamasında üniversitemiz Türkiye üçüncüsü. Teknoloji Geliştirme Bölgemizde bizimle çalışan sanayi kuruluşlarının her zaman yanında olacağız ve gereken tüm hizmetleri vereceğiz."

Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Doç. Dr. Soner Haldenbilen, Denizli'nin teknoloji geliştirme merkezine kavuştuğunu, bunda da şirket ortakları DTO ile Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Borsası ve Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin büyük emekleri olduğunu ifade etti.

Teknokent ile birlikte Denizli'yi teknoloji merkezi yapmayı ve uluslararası platformlara taşımayı hedeflediklerini anlatan Haldenbilen, "50 dönüm alanda kurulan Teknokent, yeni işletmelerin girişimcilerine ve özellikle
teknik girişimcilere yardımcı olmak üzere tasarlanmış bir sistemdir. Temelinde de üniversite-sanayi işbirliğini sağlamak vardır. 60 girişimciye alan tahsisi yapılabilecek konumdayız. Şu anda 50 firma yerini aldı, 15 firmanın da incelemeleri yapılıyor" diye konuştu.

Pamukkale Üniversitesi Üniversite- Sanayi İşbirliği Koordinatörü Betül Tuncalı Asan da, ulusal ve uluslararası Ar-Ge destek programları hakkında bilgi verdi.

Küresel rekabetin Ar-Ge'den geçtiğini vurgulayan Asan, "Üniversite-sanayi işbirliğinin yoğunlaştırılması gerekiyor. Bunu mutlaka başarmak durumundayız. Yoksa hedeflerimize ulaşmada sıkıntı çekeriz" dedi.
AA