28 / 04 / 2024

Pamukkale'de turizm sezonu öncesi çalışmalar başladı!

Pamukkale'de turizm sezonu öncesi çalışmalar başladı!

Denizli'de Pamukkale Belediyesi tarafından UNESCO'nun dünya miras listesinde bulunan turizm merkezlerinden "Beyaz Cennet' Pamukkale, kırmızı suyu ile ünlü Karahayıt ve Akköy mahallelerinde yaklaşan turizm sezonu öncesinde çalışmalara hız verildi.



Her yıl yerli ve yabancı iki milyondan fazla turisti ağırlayan Pamukkale, Karahayıt ve Akköy'de belediye ekipleri tarafından yıpranan çöp konteynerleri tamir edilerek yeniden boyandı. Turizm merkezlerinin sokak ve caddelerine yeni çöp kutuları ve çöp konteynerleri monte edildi. 



BOYAMALAR YAPILACAK 

Turizm sezonunun açılışına kadar çalışmaların belediyeye bağlı temizlik işleri müdürlüğü ekipleri tarafından tamamlanacağını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bölgedeki bine yakın çöp konteynırın, tamir temizlik ve boyama işlemlerin yapılacağını söyledi. Gürlesin, "Ülkemizin ve ilimizin önemli turizm merkezlerini barındıran bölgemizde başlattığımız çöp konteyneri tamirat, boyama ve yeni konteyner montaj çalışmalarımız turizm sezonu başlayana kadar bitirilecek. İlimize gelen yerli ve yabancı turistlerin rahat ve huzur içinde tatillerini yapmalarını sağlayacağız. Çöp konteynerlerinden oluşabilecek çevre kirliliği, kötü koku ve görüntü kirliliğinin de bu çalışmamızla önüne geçeceğiz" dedi. 



Evset atıklardan ve çöplerden çıkan sıvıların çöp konteynerlerinin zeminine büyük zarar verdiğini, çürümelere neden olduğunu hatırlatan Gürlesin, "Vatandaşlarımızdan çöplerini belediyemiz tarafından dağıtılan çöp torbalarında ayrı toplayarak çöp toplama saatlerinde konteynerlere atmasını istiyoruz. Daha temiz ve sağlık bir Pamukkale hedefine ulaşmak için, vatandaşlarımızın desteğiyle çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz" dedi. 


Sabah Egeli


Geri Dön