13 / 05 / 2024

Unesco adayı Pamukkale

Unesco adayı Pamukkale

Denizli'de Pamukkale Belediyesi tarafından UNESCO'nun dünya miras listesinde bulunan turizm merkezlerinden "Beyaz Cennet' Pamukkale, kırmızı suyu ile ünlü Karahayıt ve Akköy mahallelerinde yaklaşan turizm sezonu öncesinde çalışmalara hız verildi.

Giresun’da 200 yıllık tarihi evler UNESCO’ya aday!

Giresun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık tarihi evler; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday oldu. 

Pamukkale'deki kaçak ahşap yapılar kaldırıldı!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale'de, Hazine arazisi üzerinde yer alan 15 kaçak ahşap yapı kaldırıldı.

Giresun Adası UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne aday oldu!

Mitolojide efsanelere konu olan Giresun Adası, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye aday oldu.

Pamukkale'nin kentleşme yapısı oluşturulacak!

Pamukkale Belediye Başkan Adayı Örki, gayrimenkul sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda, bölgenin kentleşme yapısı konuşuldu.

Aydın Afrodisias Antik Kenti UNESCO yolunda!

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Çankırı'da komisyonla ilgili bilgiler verdi. Oğuz, "ıslık dili"nin, Hıdırellez'in ve Aydın'daki Afrodisias Antik Kenti'nin UNESCO'ya aday olduğunu söyledi.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den 10 aday!

Habertürk Gazetesi yazarı olan Mimar Esin Tümer bugünkü yazısında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den aday olan 10 yapıyı anlattı. İşte o yazı...

Pamukkale UNESCO'ya nasıl girdi?

Barış Manço aramızdan ayrılalı 16 yıl oldu. Barış Manço'nun "Dere Tepe Türkiye" programıyla yolu Denizli'ye de düşmüştü. Barış Manço, UNESCO'nun dikkatini Pamukkale'ye çevirmiş ve Pamukkale Koruma Amaçlı İmar Planı'nın fitilini ateşlemişti.

Yalova'daki Yürüyen Köşk UNESCO'ya aday!

Yürüyen Köşk’ün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması konusunda Yalova Belediyesi’nin hazırlık çalışmaları sürüyor.

Yürüyen Köşk, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Aday!

Atatürk’ün bir çınar ağacının dalının kesilmemesi için temellerinden kaydırdığı Yürüyen Köşk’ün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması konusunda Yalova Belediyesi’nin hazırlık çalışmaları sürüyor. İşte çalışmanın ayrıntıları...

Tokat Niksar UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday!

Tokat Niksar ilçesinin, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesini sağlamak için yürütülen çalışmalar kapsamında "alan yönetimi çalışması" yapıldı.

Mersin Soli Pompeiopolis antik kenti UNESCO'ya aday!

Mersin'in merkez Mezitli İlçesi'nde bulunan Neolotik, Helenistik ve Roma dönemleri gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyan antik kent olan Soli Pompeiopolis'in, UNESCO Dünya Miras listesine girebilmesi için çalışmalar sürüyor.

Kars Ani Antik Kenti UNESCO'ya aday!

Kars’taki Ani Antik Kenti’nin UNESCO tarafından “dünya mirası” kabul edilmesi için çalışma başlatıldı. Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, antik kentin Türkiye'deki 16'ıncı dünya mirası olarak listeye girmesini beklediklerini söyledi.

Erzurum Narman UNESCO Doğal Miras Listesi'ne aday!

Doğu'nun Kapadokya'sı Narman Türkiye'nin peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesine De Narman Peribacaları, 'Doğal Miras Alanları Gecici Listesi'ne Öneri Sunma Çalıstayı'nda aday adayı oldu.

Unesco adayı Pamukkale Haberi

Unesco adayı Pamukkale

Her yıl yerli ve yabancı iki milyondan fazla turisti ağırlayan Pamukkale, Karahayıt ve Akköy'de belediye ekipleri tarafından yıpranan çöp konteynerleri tamir edilerek yeniden boyandı. Turizm merkezlerinin sokak ve caddelerine yeni çöp kutuları ve çöp konteynerleri monte edildi. 



BOYAMALAR YAPILACAK 

Turizm sezonunun açılışına kadar çalışmaların belediyeye bağlı temizlik işleri müdürlüğü ekipleri tarafından tamamlanacağını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bölgedeki bine yakın çöp konteynırın, tamir temizlik ve boyama işlemlerin yapılacağını söyledi. Gürlesin, "Ülkemizin ve ilimizin önemli turizm merkezlerini barındıran bölgemizde başlattığımız çöp konteyneri tamirat, boyama ve yeni konteyner montaj çalışmalarımız turizm sezonu başlayana kadar bitirilecek. İlimize gelen yerli ve yabancı turistlerin rahat ve huzur içinde tatillerini yapmalarını sağlayacağız. Çöp konteynerlerinden oluşabilecek çevre kirliliği, kötü koku ve görüntü kirliliğinin de bu çalışmamızla önüne geçeceğiz"...