30 / 04 / 2024

Pana Film'in Nişantaşı'ndaki binası film kareleriyle süslü

Pana Film'in Nişantaşı'ndaki binası film kareleriyle süslü

Pana Film'in Nişantaşı'ndaki yeni binasında, film kareleri, sinema setinden getirilen aydınlatmalar mekâna farklı bir hava katıyor



Nişantaşı'nda yer alan Pana Film yönetim binasının en üst katında bulunan lounge bölümü 1.5 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Türker Doğancıl Tasarım Ofisi tarafından konsepti ve uygulaması yapılan mekan gerek davetler gerekse bireysel görüşme ya da çalışanların serbest zaman geçirmesine uygun olarak tasarlandı. Teras, bar bölümü ve genel oturma alanlarından oluşan lounge, film setlerinden toplanan özel aksesuarlarla kendine özgü bir kimliğe büründü. Siyah, beyaz ve gri renklerin hakim olduğu mekanı sıcaklaştırmak için unsur olarak pelesenk kaplama mobilyalar kullanıldı. Cephede yer alan dev aynaları da tasarlayan Türker Doğancıl'ın yanı sıra mekanda yer alan tüm mobilyalar Berker Studio tarafından özel olarak imal edildi.

LOŞ DA OLUR AYDINLIK DA...
Zeminde gri ve siyah mermerleri bir araya getiren Mimar Türker Doğancıl, oturma gruplarının altına da koyu antiasit renkle bolonn marka döşeme kullandı. Müşteri talebi doğrultusunda gereğinde loş hale dönüşebilen mekanın genel aydınlatması arkadar aydınlatmalı tavan gergi sistemi ile gerçekleştirildi ve film setlerinden özel olarak getirtilen aydınlatmalarla desteklendi. Şömine başının sıcaklığı antiasit renkteki taş uygulamasıyla beraber ahşap nişler içinde Raci Şaşmaz'a ait küçük el tipi vintage kamera koleksiyonuyla keyifli bir hale getirildi.
Sabah Emlak/Pınar Çelik

 


Geri Dön