27 / 04 / 2024

Pandemi ve deprem konut tercihlerini nasıl etkiledi?

Pandemi ve deprem konut tercihlerini nasıl etkiledi?

Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal, doğal afetler ve pandemi sürecinin insanların konut alırken tercihlerini değiştirdiğini söyledi.



Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal, konut satın alırken dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Pandemi ve deprem konut tercihlerini nasıl etkiledi?

Milliyet'te yer alan habere göre, konut satın alınırken konutun sağlamlığının önemli olduğunu dile getiren Ünsal, "Doğal afetler ve pandemi süreci insanların konut alırken tercihlerini de değiştirdi. Ülke olarak yaşadığımız acı deprem felaketlerinin üzerine, bir de geçirdiğimiz bu pandemi süreci ev alırken önceliklerimizi büyük oranda etkiledi. Konut satın alırken öncelikle deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmiş, sağlam yapıların tercih edilmesi gerekmektedir. Pandemi ve sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle evimizde daha çok zaman geçirdiğimiz bu dönemde yaşanacak evin değeri bir kez daha anlaşıldı. Bu nedenle yeni konut tercihlerinde barınma ihtiyacını gidermeden ziyade sosyal donanımları ve konforuyla ön plana çıkan projeler tercih edilmeye başlandı" şeklinde konuştu.

Pandemi ve deprem konut tercihlerini nasıl etkiledi?

'PROJELERİMİZDE BU HUSUSLARA DİKKAT ETTİK'

Ünsal, yeni dönem konut ihtiyaçları ile ilgili olarak ise, "Pandemi döneminde evlerimiz artık daha çok vaktimizin geçtiği, hatta birçok evden çalışan insanlar için bir işyeri halini alan yerler oldu. Dolayısıyla konut özelliğinin yanında boş zamanlarımızı da hoşça geçirecek özelliklere sahip projeler son zamanlarda dikkat çekmeye başladı. Biz de projelerimizde bu hususlara dikkat ederek konut sahiplerinin evde daha rahat ve kaliteli bir süre geçirmelerini hedefledik. Zengin sosyal donanımlarımızın yanında, spor olanakları ve alışveriş olanaklarını birleştirdik. Bunun yanında projemize bir de okul ekleyerek çocuklarımızın evlerinden çok uzaklaşmadan rahat bir eğitim hayatı geçirmelerini sağlamayı amaçladık. Geniş peyzaj alanları, biyolojik göleti, yürüyüş parkurları ile proje içerisinde keyifli bir vakit geçirebilecekleri mekânlar yarattık" dedi.

 

Konut tercihlerine pandemi etkisi!


Geri Dön