06 / 05 / 2024

Parası mevduatta olanlar dikkat! Süre 30 Nisan’da doluyor

Parası mevduatta olanlar dikkat! Süre 30 Nisan’da doluyor

Türk Lirası mevduatlarına uygulanan yüzde 5’lik stopaj vergisi ile ilgili süre 30 Nisan’da doluyor. Ekonomist Şenol Babuşçu, 1 Mayıs’tan itibaren mevduat faiz geliri üzerinden alınan stopajın yüzde 15’e yükseleceğini söyledi.



Türk Lirası mevduatlarından alınan yüzde 5’lik stopaj vergisi için belirlenen süre 30 Nisan’da sona eriyor. Bu tarihe kadar açılan hesaplarda stopaj oranı yüzde 5 olarak devam ederken sonrası için düzenleme uzatılmazsa stopaj oranı yüzde 15'e çıkabilir.

2020 yılında yapılan düzenleme ile o zaman kadar yüzde 15 olan stopaj vergisi, 30 Eylül 2020 ile 30 Nisan 2024 tarihleri arasında açılacak mevduat hesaplarında 6 aya kadar vadeli hesaplarda yüzde 5, 1 yıla kadar vadeli hesaplarda yüzde 3 ve 1 yıldan uzun süreli hesaplarda ise yüzde sıfır olarak belirlendi. Düzenleme ile birlikte belirtilen süre 30 Nisan’da doluyor.

Sürenin yaklaşması üzerine  Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Ekonomist Şenol Babuşçu https://twitter.com/senolbabuscu  X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “1 Mayıs’tan itibaren mevduat faiz geliri üzeriden alınan gelir vergisi stopajı% 5’den % 15’e yükselecek. Diğer yatırma araçlarının stopajları da değişiyor… Süresi dolan mevduat hesapları için stopaj oranı yüzde 15’e yükselebilir” dedi. Paylaşıma gelen yorumlarda bu durumun vatandaşı tekrar altın ve döviz almaya yönelteceği belirtildi.

İŞTE ŞENOL BABUŞÇU’NUN O PAYLAŞIMI

Dolar/TL son dakika: Dolar kaç TL? Dolar kuru ne kadar? 24 Nisan Çarşamba döviz kurları!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Marmara için yeni uyarı! Hem tsunami hem de 7,5 büyüklüğünde deprem...

Ev almak isteyenler dikkat! 600 bin TL'nin aylık taksitleri ne kadar? İşte banka banka son dakika faiz oranları!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön