03 / 05 / 2024

Parasını altın ya da dolara yatırmak isteyenlere çok önemli fiyat haberi! 3 defa olacak

Parasını altın ya da dolara yatırmak isteyenlere çok önemli fiyat haberi! 3 defa olacak

Küresel piyasalarda doların artışı ABD Merkez Bankası'nın etkisiyle ivme kazanmaya deva etti. Dünyada yaşana enflasyon ve savaşın yarattığı krize rağmen yatırımcı altına değil dolara yöneldi. Peki bundan sonra neler olacak?



RESESYON BEKLENTİSİ DOLARA YARADI

Altın uzmanlarına göre altın için ilk destek noktası bin 780 dolar ve eğer bu destek kırılırsa 1.750-1.720 aralığına doğru düşüş devam edebilir beklentisi mevcut.

Yukarı yönde yükselişin devamı içinse 1.835-1.845 dolarlık alanın yeniden geçilmesi gerekiyor. Analistler, 1.845 doların üzerine doğru bir kırılma yaşanırsa 1.880 dolarlık bölgeye giden yolun açılabileceğini ifade etti.

Gram altın fiyatlarıysa 1.030 lira civarından 950 liraya doğru bir düştü. Bu düşüşte dolar kurundaki düşüşler ana etken oldu. Kur tarafının bir süre yatay seyredeceğini öngören uzmanlar, bu süreçte gramda ons altın hareketinin daha belirleyici olacağına dikkat çekiyor.

Öte yandan ekonomisinde resesyon bekleyen ABD'de FED'in yıl sonuna kadar en az 3 defa faiz artışına gitmesi bekleniyor Normal dönemlerde resesyon beklentisi yatırımcıyı altına doğru çekerken bu kez eğilim altında ziyade dolara doğru bir yönelimin önünü açtı. FED izlediği para poltikasıyla bu anlamda başarılı olmuş oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön