29 / 04 / 2024

Parasını altın ya da dolara yatırmak isteyenlere çok önemli fiyat haberi! 3 defa olacak

Parasını altın ya da dolara yatırmak isteyenlere çok önemli fiyat haberi! 3 defa olacak

Küresel piyasalarda doların artışı ABD Merkez Bankası'nın etkisiyle ivme kazanmaya deva etti. Dünyada yaşana enflasyon ve savaşın yarattığı krize rağmen yatırımcı altına değil dolara yöneldi. Peki bundan sonra neler olacak?



Geçtiğimiz 24 Haziran Cuma günü Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) ticari kredilere getirdiği yeni koşulların etkisiyle sert bir düşüş yaşayan dolar 17,36 TL'den 16,49 TL'ye kadar gerilemişti. Bu hafta başında ise 16,60 TL civarından açılış yapan küresel rezerv para birimi dolar, hafta genelinde hafif bir şekilde yükseldi. ABD parası dolar, 16,71 liradan açtığı piyasayı haftanın son gününde 16,76 lira seviyesinden kapattı. Euro ise haftanın son işlem gününde 17,47 liradan açılış yapıp günü 17,43 liradan kepenk indirdi. 

Kriz dönemlerinde yatırımcının en çok tercih ettiği altın ABD ve Avrupa'daki enflasyonun son yılların en yüksek seviyesinde seyretmesi ve merkez bankalarının da fiyat artış hızını dizginlemek için faiz artışına gitmesi, altının tahtından olmasına neden oldu. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı öncesi 1.850 dolar yakınında işlem gören altın martta 2.070 dolara kadar çıkmıştı ancak savaş altını bu süreçte değerli tutsa da özellikle tahıl ve petrol sıkıntısı ve arzında yaşanan problemlerin artması küresel enflasyonu şiddetlendirdi. Daha önceki kriz dönemlerinde değeri bu döneme göre yüksek kalan altın merkez bankalarının faiz adımlarıyla değerini artıramadı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön