06 / 05 / 2024

Parasını bakıra yatıran yaşadı! 7 ay sonra bir ilk gerçekleşti!

Parasını bakıra yatıran yaşadı! 7 ay sonra bir ilk gerçekleşti!

Bakır fiyatlarında 7 ay sonra bir ilk gerçekleşti. Dünya piyasaları için en önemli emtialardan olan bakır fiyatlarının haziran ayından bu yana ilk kez 9 bin doları aştığı gözlendi.



Parasını bakıra yatıran yatırımcıya iyi haber Londra’dan geldi.

Hem sanayinin olmazsa olmazı hem de piyasaların vazgeçilmez emtia yatırım araçlarından bakırda yaklaşık 7 sonra yeni bir zirve görüldü.

Parasını bakıra yatıran yaşadı! 7 ay sonra bir ilk gerçekleşti!

Bakır fiyatları bugün, Londra Metal Borsası'nda ton başına yüzde 1,1 artarak 9,007.50 dolardan işlem görerek, 2002 Haziran ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Analistlerin bakırdaki yükselişte, doların düşüş ve dünyaya yeniden açılan Çin'in emlak sektörüne yönelik devasa tedbirlerinin etkili olduğu görüşünde.

Yaklaşık iki aydır yükselişini sürdüren bakır, bugün itibarıyla, 7 aylık zirve yaptı ve fiyatı 9 bin doları aştı. Bakır fiyatları bugün, Londra Metal Borsası’nda yüzde 1,1 artışla 9,007.50 dolardan işlem gördü.

Piyasalarda Amerika Merkez Bankası (Fed)’in enflasyon açıklaması ve Çin’deki gelişmeler nedeniyle bakır fiyatları 2022 Haziran ayından bu yana ilk kez 9 bin doları aştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön