19 / 05 / 2024

Parasını bakıra yatıran yaşadı! 7 ay sonra bir ilk gerçekleşti!

Parasını bakıra yatıran yaşadı! 7 ay sonra bir ilk gerçekleşti!

Bakır fiyatlarında 7 ay sonra bir ilk gerçekleşti. Dünya piyasaları için en önemli emtialardan olan bakır fiyatlarının haziran ayından bu yana ilk kez 9 bin doları aştığı gözlendi.



Son iki aydır yükselişini sürdüren sanayinin olmazsa olmazı bakır son 2 Fed'in faiz artışlarını yavaşlatacağı beklentisi ve Çin'in katı Covid-19 sınırlamalarını gevşetmesiyle getirdiği konut sektörüne ilişkin teşvikleri fiyatlardaki toparlanmada etkili oldu.

Parasını bakıra yatıran yaşadı! 7 ay sonra bir ilk gerçekleşti!

İşte yaşanan bu gelişmeler, emtia talebine ilişkin görünümü de desteklerken, bakır, iki aylık yukarı yönle hareketinin ardından zirveye oturdu.

Bugün Londra Metal Borsası'nda bakır ton başına yüzde 1,1 artarak 9,007.50 dolardan işlem gören bakır, yatırımcısının da yüzünü güldürdü.

Bakırla ilgili yorum yapan uzmanlar dolardaki gerileme ve dünyaya yeniden açılan Çin'in emlak sektörüne yönelik devasa tedbirlerinin bakır fiyatlarında yükselişe neden olduğunu dile getirdi.

Ancak uzmanlar. Çin’de mevsimsel olarak düşük talebin fiyatlarda belirsizlik yaratabileceği uyarısında da bulundu.

Fed Başkanı Jerome Powell dün yaptığı ve merakla beklenen konuşmasında para politikasına ilişkin bir açıklama yapmadı.

Piyasalarda yarınki ABD enflasyonu bekleniyor. Enflasyondaki yavaşlamayla birlikte faiz artırım hızının da düşürülmesi bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön