02 / 05 / 2024

Parasını buraya yatıranlar yandı! TÜİK bizzat duyurdu

Parasını buraya yatıranlar yandı! TÜİK bizzat duyurdu

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yatırımlarla ilgili veriler yayınlandı. Nisan ayında finansal yatırım araçlarında en yüksek yıllık reel getiri yüzde 17,3 ile külçe altında oldu. En çok kaybettiren ise yüzde 34,7 ile devlet iç borçlanma senetleri olarak kaydedildi. Mevduat ise aynı dönemde yıl



 

Elinde parası olan vatandaşlar nereye yatırım yapacağını merak ediyor. Çeşitli istatik ve veriler de vatandaşlara yardım ediyor. TÜİK tarafından bu konuda son veriler açıklandı. 

KÜLÇE ALTIN KAZANDIRDI

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde ise külçe altın, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 17,31 ile yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı olurken Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 10,11 yatırımcısına kaybettirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön