27 / 04 / 2024

Park Mozaik 'Konutlar İçin LEED Ödülü'nde yılın projesi seçildi!

Park Mozaik 'Konutlar İçin LEED Ödülü'nde yılın projesi seçildi!

TEPE ve MESA’nın ortak imzasıyla inşa edilen Park Mozaik projesi, USGBC Konutlar İçin LEED Ödülü başlığı altında hem Yılın Projesi hem de Seçkin Konut Projesi ödülüne layık görüldü...



Dünyanın en büyük çevre ve bina teknolojisi geliştirici kuruluşu olan, United States Green Building Council (Amerika Birleşik Devletleri Yeşil Binalar Konseyi), gayrimenkul sektöründeki 50 yıllık tecrübeleriyle güvenin sembolleri olan TEPE ve MESA’nın ortak imzasıyla inşa edilen Park Mozaik projesini Konutlar İçin LEED Ödülü başlığı altında hem Yılın Projesi hem de Seçkin Konut Projesi ödülüne layık gördü.

USGBC, ABD Yeşil Bina Konseyi, dünya çapında yeşil binalar ve şehirler için en fazla tercih edilen sertifikalandırma veya derecelendirme programı olan LEED sistemi ile sürdürülebilir bir geleceği amaçlayan bir sivil toplum kuruluşu olup dünyada bina teknik yönetmelikleri yayınlayan kuruluşların başında geliyor. 

USGBC, yeşil ve sağlıklı binaları tanımlayan rehberleri ile yeşil bina sektöründe dünyada en fazla tercih edilen ve en kapsayıcı sistem olan LEED Yeşil Bina Derecelendirme Sisteminin tüm binalar ve şehirler için kriterleri tanımlayan teknik ar-ge çalışmalarını yürütüyor. 

USGBC düzenli olarak sürdürülebilir, yüksek performanslı binaların dünyada gelişmesinde örnek çalışmaları ile etkili olan kişi ve kuruluşları onurlandırmak amacıyla ulusal ödüller veriyor. Her yıl beş başlıkta ödül veren USGBC’den Konutlar İçin LEED Ödülü başlığı altında Park Mozaik, Seçkin Konut Projesi kategorisinin yanı sıra Yılın Projesi olarak da iki ayrı ödül aldı. Proje ödüllere, yeşil bir konut olarak sürdürülebilirlik hedeflerini proje başında entegre etmesi ve bütünleştirici bir tasarım yaklaşımını uygun fiyatlı sağlamasından dolayı layık görüldü. 

Sürdürülebilirlik ve sağlık kavramlarına odaklanan projede enerji tasarruflu aydınlatma sistemleri ve su kullanımını yüzde 40’ın üzerinde azaltmak için su tasarruflu armatürler ve insanı merkeze alan tasarımıyla gelişmiş havalandırma ve filtreleme sistemleri kullanılması nedeniyle Park Mozaik ödül aldı. 

Proje kapsamında ayrıca inşaat sırasında, projede yüzde 96'nın üzerinde olağanüstü bir atık geri dönüştürülmesi ile geri dönüştürülebilir atık satışından kazanılan paranın inşaat işçilerine dağıtılması nedeniyle Park Mozaik USGBC tarafından ödül aldı. 


Geri Dön