29 / 04 / 2024

Park Otel inşaatı Danıştay kararına rağmen devam ediyor!

Park Otel inşaatı Danıştay kararına rağmen devam ediyor!

Beyoğlu Gümüşsuyu'ndaki Park Otel'in inşaat çalışmasının Danıştay kararına rağmen sürdüğü iddia edildi. Önceki gün oteldeki çalışmaların sürdüğü sırada işçilerin kaldığı çadırlarda çıkan yangın 8 ve 9. katlara sıçramış, çevrede korku yaratmıştı



Beyoğlu Gümüşsuyu'ndaki Park Otel'in inşaat çalışmasının Danıştay kararına rağmen sürdüğü iddia edildi. Önceki gün oteldeki çalışmaların sürdüğü sırada işçilerin kaldığı çadırlarda çıkan yangın 8 ve 9. katlara sıçramış, çevrede korku yaratmıştı.

 Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Karaman şunları söyledi: "Mahkeme kararının ardından hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne hem de Beyoğlu Belediyesi'ne yazılar yazarak, 'Ruhsat iptal edilsin' diye müracaatta bulunduk. Mahkemece alınan bahse konu yürütmeyi durdurma kararını takiben, Odamız tarafından Mahkeme kararının yerine getirilmesi, inşaat ruhsatının dondurulması ve inşaat faaliyetlerinin durdurulmasına yönelik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi'ne yazılı ihbarda bulunuldu. Buna rağmen, ilgili kurumlar tarafından bugüne kadar yargı kararının gerektirdiği işlemlerin yerine getirilmediği Park Otel inşaatında yaşanan yangın ile gün yüzüne çıkmıştır."

Karaman, "Yargı tarafından yürütmesi durdurulduğu halde, günde 24 saat aralıksız devam eden Park Otel inşaatının yargı kararı yerine getirilerek bir an önce durdurulması ve bu kent suçuna kayıtsız kalınmaması için ilgili tüm kurumları kamu adına göreve davet ediyoruz" diye konuştu.

ERHAN ÖZTÜRK/Sabah


Geri Dön