30 / 04 / 2024

Park Otel'in inşaatı çevre halkını isyan ettirdi!

Park Otel'in inşaatı çevre halkını isyan ettirdi!

Taksim Gümüşsuyu'ndaki Park Otel inşaatı, tam 22 yıldır tartışma konusu... 1989'da başlayan çalışmalar, kaba inşaat bitmek üzereyken 'imara aykırılık ve şehrin siluetini bozacağı' gerekçesiyle durdurulmuştu



Taksim Gümüşsuyu'ndaki Park Otel inşaatı, tam 22 yıldır tartışma konusu... 1989'da başlayan çalışmalar, kaba inşaat bitmek üzereyken 'imara aykırılık ve şehrin siluetini bozacağı' gerekçesiyle durdurulmuş, ardından da bu yapı, kentin hayalet binalarından biri haline gelmişti. Yıllar yılı terk edilmiş görüntüsüyle hafızalara kazınan, yarattığı görüntü kirliliğiyle de gündemde olan inşaat, geçtiğimiz aylarda sürpriz bir şekilde yeniden başlamıştı. Ancak çalışmalarla birlikte yeni bir sorun daha baş göstermişti.

'UYKU NEDİR BİLMİYORUZ'
Çalışmaların gece gündüz, tatil günü demeden devam etmesi, toz-toprak yağmuru için herhangi bir önlem alınmaması, çevre sakinlerini ayaklandırmıştı. "Uyku nedir bilmiyoruz, toz nedeniyle pencere açamıyoruz" diyen vatandaşlar yetkililere başvurmuştu. Ne var ki bu girişimlerden herhangi bir sonuç alınamadı. İnşaat çilesine daha fazla tahammül edemeyen Gümüşsüyü halkı da çâreyi sokaklara dökülmekte buldu. Dün, inşaatın önüne yürüyen vatandaşlar protesto gösterisi yaptı.

 'Mahalleyi fareler, pireler bastı'

Eyleme katılan Gümüşsuyu sakinleri, şu açıklamayı yaptı: "Çalışmaların başlamasıyla birlikte haşere istilasıyla karşı karşıya kaldık. Kazı çalışmaları nedeniyle mahalleyi fareler, pireler, böcekler bastı. Tüm başvurularımıza rağmen ilaçlama yapılmadı. Toz-toprak yağmuruna karşı hiçbir tedbir alınmadı. Pencere açamaz, balkonda oturamaz hale geldik. Gürültü sabahlara kadar sürüyor. Gecenin bir yarısı molozlar üst katlardan aşağı atılıyor. Gece 12'den sonra inşaatın durmasını, pazar günleri çalışılmamasını, ilaçlama yapılmasını, molozların usulünce atılmasını, yıkım sırasında çıkan toza karşı su kullanılmasını, görevlilerin bağırarak değil, telsizle haberleşmesini istiyoruz."

Habertürk


Geri Dön