29 / 04 / 2024

ParkOran'da 350 aile yaşamaya başladı

ParkOran'da 350 aile yaşamaya başladı

Eski milletvekili lojmanlarının yerine yapılan ParkOran'da 350 aile yaşamaya başladı. Toplamda 1.832 konutun yer alacağı projeki konutlar, akıllı tasarımlarıyla dikkat çekiyor



Eski milletvekili lojmanlarının yerine yapılan ParkOran'da 350 aile yaşamaya başladı. Toplamda 1.832 konutun yer alacağı projeki konutlar, akıllı tasarımlarıyla dikkat çekiyor.

Ankara"da eski milletvekilleri lojmanlarının yerine yapılan ParkOran'da yaşam başladı. Yapımına bir yıl önce başlanılan ve yapımını Aktürk Yapı ve Mesa Ortak Girişimi'nin üstlenildiği proje 146 bin metrekare alanda 1.832 konut olarak tasarlandı. Toplam dört etap olarak planlanan projede yaşamın başladığı bölümler ise birinci ve ekinci etaplar. 350 aileye yapılan lansman ile anahtarları teslim edilirken, yılbaşına kadar bu sayının 500'ün üzerine taşınması bekleniyor. Aktürk ve Mesa, arsayı, TOKİ'den gelir yöntemi paylaşımı yöntemiyle satın alarak proje geliştirmeye başlamıştı.

Ankara'nın kapalı en büyük sitesi
Diğer iki etapta inşaat çalışmalarının sürdürüldüğü proje hakkında konuşan Aktürk Yapı Genel Müdürü İsmet Ergül, 'ParkOran, Ankara'nın en önemli lokasyonunda gerçekleştiriliyor. Ankara"nın yüzük taşı olarak tabir edilen noktası olmaktan öte, bir de eski milletvekilleri lojmanlarının yerine inşa edildiği için ayrıca önem arz ediyor. Öte yandan, bu zamana kadar Ankara"da yapılan bu büyüklükteki çevresi dışarıdan kapatılan en büyük site olma özelliğini de taşıyor' diye konuştu.

Konutlarda akıllı ev konsepti
Projenin nitelikleri hakkında da konuşan Ergül, sitede teknolojinin son özelliklerinin kullanıldığını vurguladı. Tüm konutların akıllı ev konseptiyle tasarlandığına dikkat çeken Ergül, diğer yandan peyzajı da önem verdikleri bir diğer konu olarak gösterdi. Ergül, şöyle konuştu: 'Zaten, doğallığı ve yeşilliği öne çıkardığımız bir projeydi.125 bin metrekareyi yeşil alana ayırdık. Bir de Gölbaşı"ndaki Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne (ODTÜ) ait olan 3 bin 100 hektarlık ormanla iç içe olunca yeşillik oranı çok yükseldi.


BİR BAKIşžTA
Projenin adı  : ParkOran Konutları
Projenin lokasyonu  : Parnora AVM Karşısı Turan Güneş Bulvarı Oran
Yapan şirket  : Mesa   Aktürk Adi Ortaklığı
Satış pazarlama sorumlusu  : Aslı Tokatlı, Halide Aktürk Talu, Gül Mekikoğlu
İnşaata başlama tarihi  : Temmuz 2007
İnşaatı bitirme tarihi  : Eylül 2013
Toplam arsa büyüklüğü  : 146 bin 244 metrekare
Toplam inşaat alanı  : 516 bin 565 metrekare
Ticari alanlar  : 26 bin 171 metrekare
Sosyal donatılar  : 5 bin 139 metrekare

FİYATLAR HANGİ DÜZEYDE, ÖDEME PLANLARI NE
Satılabilir alan  : 265 bin 840 metrekare Net 321 bin 675 metrekare
Konut sayısı  : 1832
En düşük ve en yüksek konut alanı ve konut tipleri  : Net: 64366 metrekare
Projenin metrekare ortalama satış fiyatı  : En düşük ve en yüksek metrekare fiyatı  : 3 bin 500 TL
Konutlar  : 4 bin 6805 bin 330 TL/ metrekare (Net)
Ticari  : 7 bin 60012 bin TL/ metrekare (Net)
Projedeki en pahalı ve en ucuz konutun fiyatı ne  : 270 bin TL   1 milyon 740 bin TL
Ödeme koşulları  : Banka kredili ya da senetli satışlar yapılabiliyor. Peşin Ödemede yüzde 12 indirim ve çeşitli vadelere göre yine yüzde 12"ye varan indirim oranları uygulanabiliyor.
Projedeki binaların kat yükseklikleri  : 2.82 metre
Proje bitiminde tahminen yaşayacak insan sayısı  : 5 bin ile 5 bin 500 kişi

NASIL BİR YAşžAM SUNUYOR
Proje Eymir ve Mogan Gölü ve ODTÜ ormanı manzarasına sahip. Projede yeşil alana ve peysaja özellikle önem verildi. Ulaşım kolaylığı, Ankara"nın gözde alışveriş merkezlerine yakınlığı, şehir merkezine yakın olmasıyla birlikte sayfiye ortamı gibi olması projeye ayrıcalık sağlıyor.
Projede anneler için sosyal tesiste çocuk klubü, fitness, sauna, fin hamamı sunulurken babalar içinde yine sauna, Fin Hamamı ve squash salonu yapıldı. çocukların vakit geçireceği alan olarak da oyun alanları, tenis ve basketbol sahaları düşünüldü.

ULAşžIM AçISINDAN GETİRDİÄžİ çÖZÜMLER
Projeye en yakın anaokulu veya kreş 900 metre uzaklıktaki Küçük şžeyler Akademisi Anaokulu. En yakın ilköğretim okulu da 700 metre uzaktaki  Ankara  Özel Yüze Okulları.
Projeye en yakın devlet okulu ise 800 metre mesafedeki Kıymet Necip Tesal İlköğretim Okulu. Özel Sevgi Koleji ve Ankara Özel Yüze Okulları ise yine 700 metre mesafede. En yakın devlet lisesi bin 300 metre mesafedeki Tınaztepe Lisesi olurken sağlık tesisleri de unutulmadı. Alkan Hastanesi ve Birlik Polikliniği projeye 5"er kilometre uzaklıkta.
Sosyal hayata yakınlığı ile dikkat çeken Parkoran"a Panora AVM   50 metre uzaklıkta bulunurken Esenoğa Havalimanı 40 kilometre, Konya Yolu 3 kilometre uzaklıkta. Projenin mimarisini ise Ahmet Can Ersan gerçekleştirdi.

 


Geri Dön