29 / 04 / 2024

Parsel sorgu sistemiyle günlük 2 milyonun üzerinde sorgulama yapılıyor!

Parsel sorgu sistemiyle günlük 2 milyonun üzerinde sorgulama yapılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada parsel sorgu sistemiyle günlük 2 milyonun üzerinde sorgulama yapıldığını belirtti.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma Vizyonu" kapsamında, "Yeşil Kalkınma Yolunda Türkiye" temasıyla gerçekleştirilen toplantıda bazı açıklamalar yaptı.

Parsel sorgu sistemiyle günlük 2 milyonun üzerinde sorgulama yapılıyor!

- Yerel yönetimlere 80 milyar liralık destek sağlandı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son 20 senede, İller Bankasıyla yerel yönetimlere öz kaynaklardan toplam 80 milyar TL destek verdiklerini kaydederek, "Sadece 2021 yılında, 3,5 milyar yatırım değeriyle tam 871 projemizi tamamladık. Belediyelerimize 2 bin 35 proje için toplam 8,5 milyar lira finansal destek sağladık. 32 projede tam 880 binanın sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirmelerini tamamladık." dedi.

Yaptığı açıklamada Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüyle tapu faaliyetlerinin tamamını dijitalleştirdiklerini dile getiren Bakan Murat Kurum, parsel sorgu sistemiyle günlük 2 milyonun üzerinde sorgulama yapıldığını söyledi.

Bakan Kurum yaptığı açıklamada Bakanlık adına çizdikleri yeni hedeflere ulaşmak için daha çok çalışacaklarını, belirterek, "Yeter ki milletimize mahcup olmayalım. Yeter ki bu toprakları bizlere emanet eden atalarımıza, ceddimize, şehit ve gazilerimize, bizi yetiştiren, üzerimizde hakkı olan insanlara mahcup olmayalım." diye konuştu.

Tapu trampa harcı 2022 ne kadar?

Tapu takas harcı 2022 ne kadar?

Tapu harcını kim öder, alıcı mı öder?

Tapu hibe harcı 2022 ne kadar?


Geri Dön