Ekonomi

Patladı... Selçuk Geçer'den son dakika dolar yorumu: ''Doları tut tutabilirsen''

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) trafından  Temmuz 2022’ye yönelik Dış Ticaret İstatistikleri şimdi açıklandı. Selçuk Geçer, istatistikler ile ilgili ''patladı'' yorumu yaptı ve hemen ardından doların ne olacağını açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu Temmuz 2022’ye yönelik Dış Ticaret İstatistiklerini duyurdu

Yurt içi piyasalarda merakla beklenen Dış Ticaret İstatistikleri açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu Temmuz 2022’ye yönelik Dış Ticaret İstatistiklerini duyurdu.

İstatistiklere göre, ihracat 2022 yılı Temmuz ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,4 artışla 18 milyar 551 milyon dolar, ithalat yüzde 41,4 artışla 29 milyar 240 milyon dolar oldu.

Dış Ticaret İstatistikleri'nin açıklandıktan sonra ünlü ekonomist Selçuk Geçer ''patladı'' diyerek yorumda bulundu. Bu yorumun ardından dolar kuru ile ilgili twitter hesabından açıklama yapan Selçuk Geçer  doların yönünü açıklayarak yatırımcıları uyardı.

DOLARI TUT TUTABİLİRSEN

Ünlü Ekonoist Selçuk Geçer Dış Ticaret istatisklerinin açıklannmasından sonra twitter hesabı üzerinden ''Patladı...Doları tut tutabilirsen'' ifadelerine yer verdi. Dolar kurunun yükselişinin hız kazanacağını belirten Selçuk Geçer yatırımcıları bu noktada uyardı.

Selçuk Geçer dolar kuru için de daha önceden yapmış olduğu yorumlarda doların yükseleceğini ve 30 TL seviyesini aşağacağını söylemişti. Elinde dolar olanlar ve dolar almak isteyenleri tek tek uyaran Selçuk Geçer doların gittikçe güç kazanacağının da vurgusunu yaptı. 

Seluçuk Geçer; Fed’in faiz kararlarını da değerlendirdi ve Fed’in ard arda 75 baz puan arttırmasın ardından faiz konusunda kısmaya gideceğini ve geri fren yapacağını belirtti.

 

DOLARDA SON DURUM

Dolar kuru haftanın ilk işlemgününe yükselişle başladı. Dolar kuru şu dakikalarda alış fiyatı  18,22 TL, dolar satış fiyatı ise 18,23 TL seviyesinde işlem görüyor.

Geçtğimiz hafta cuma günü Fed Başkanı Powell'ın, Jackson Hole konferasında verdiği yüksek faiz oranlarının uzun süre devam edeceğine yönelik gelen mesajları doları önde gelen para birimleri karşısında 20 yılın zirvesine çıkardı. 

Dolar endeksi cuma günkü topalntının ardından bugün 109,44 seviyesine yükselerek 20 yılın tarihi rekorunu kırdı.

''Güçlü dolara aldanmayın, zayıflıkları artıyor'' diyen Financial Times uyardı! Acele etmeyin! Sadece hazır olun

Dolar coştu, altın tuzla buz! Uzmanlar uyarıyor! Bu gelişmeler yaşanırsa altın ve dolar böyle olacak

Dolarda 20 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor! Bu rakam görenlerin aklını alacak! Çabuk bakın...