21 / 05 / 2024

Patronlar kredi sorununa isyan etti

Patronlar kredi sorununa isyan etti

İş insanlarının krediye erişiminin her geçen gün daha da zorlaştığını dile getiren TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, BESİAD-GESİFED İş İnsanları Zirvesi’nde yaptığı konuşmada enflasyonla doğru mücadelenin, sağlıklı büyüme için önkoşul olduğunu söyledi. 



Unutmayalım ki, fiyat istikrarı olmadan ekonomiyi doğru şekilde işletemeyiz ve bu durum, daha önce de belirttiğimiz gibi, hiçbir paydaşa da fayda sağlamaz. Enflasyonla doğru mücadelenin, sağlıklı büyümesi için önkoşul olduğunu tekrar hatırlatmak isterim.”

KREDİYE ERİŞİM HER GEÇEN GÜN DAHA DA ZORLAŞIYOR

Türkiye’nin ilk çeyrekte yüzde 7 oranda büyümesine rağmen, ekonomideki öncü göstergelerin ihracatta da iç ekonomide ve üretimde yılsonuna doğru hızlı bir yavaşlamayı işaret ettiğini belirten Turan, “Cari açık halen artış trendinde. Enflasyon hedeflediğimiz seviyelerde değil, refah kaybımız yüksek” dedi.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan konuşmasında krediler ve bankacılık sektöründeki düzenlemelere de ayrıca değindi. Turan “Krediye erişim her geçen gün zorlaşıyor. Yoğun regülasyon döneminden geçen finansal kesimlerin de bu regülasyonlar çerçevesinde kredi vermesi daha da zorlaşıyor. Unutmayalım ki sağlıklı bir şekilde işleyen üreten, istihdam yaratan bir reel kesimin arkasında bu süreci de destekleyen sağlıklı işleyen bir finansal sektöre ihtiyaç var” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön