30 / 04 / 2024

Patronlar kredi sorununa isyan etti

Patronlar kredi sorununa isyan etti

İş insanlarının krediye erişiminin her geçen gün daha da zorlaştığını dile getiren TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, BESİAD-GESİFED İş İnsanları Zirvesi’nde yaptığı konuşmada enflasyonla doğru mücadelenin, sağlıklı büyüme için önkoşul olduğunu söyledi. 



TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, BESİAD-GESİFED İş İnsanları Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Krediye erişimin her geçen gün daha da zorlaştığını belirten Turhan hükümetin Avrupa Birliği ve sığınmacı politikalarını da eleştirdi.

TÜSİAD Başkanı Turhan “Para politikasının sadece genişleyici değil, aynı zamanda gerektiğinde de sıkılaştırıcı yönde kullanımının dengelenme için gerekli olduğunu unutmamamız gerekir” sözleriyle faiz indirimlerinin enflasyon üzerindeki etkilerine de değindi.

‘PARA POLİTİKASI YERİ GELDİĞİNDE SIKILAŞTIRICI DA OLABİLİR’

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan buradaki konuşmasında şunları söyledi:

“Para politikasının sadece genişleyici yönde değil, gerektiğinde sıkılaştırıcı yönde kullanımının dengelenmesi için gerekli olduğunu unutmamamız gerekli. Uzun vadede tüm ekonomik paydaşlara fayda sağlayacak bir ortam yakalamak için de kullanılan para politikası bileşenleri ne kadar sade ve anlaşılır olursa istenilen noktaya ulaşmak da o denli kolay olacaktır.

Ekonomik aktörler tarafından kolayca anlaşılabilen bu politikalar, bütüncül etkileri değerlendirilmeden tasarlanan mikro düzeydeki aşırı karmaşık politikalardan çok daha iyi sonuçlar verecektir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön