28 / 04 / 2024

Patronlardan sürpriz karar: 17 milyar liralık hisse sattılar! Kimler hisse sattı? En büyük satışı kim yaptı?

Patronlardan sürpriz karar: 17 milyar liralık hisse sattılar! Kimler hisse sattı? En büyük satışı kim yaptı?

Borsa İstanbul endeksi, geçen yıldan beri yükseliş trendini koruyor. Son haftalardaki volatil hareketlere rağmen uzmanlar borsanın cazibesini koruyacağını belirtirken, Borsa İstanbul’da bazı patronların hisse satışları dikkat çekiyor.



Borsa İstanbul son yıllarda bireysel yatırımcıların gözdesi oldu. Geçen yıl hem enflasyonun tırmanışa geçmesi hem de Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürmesi nedeniyle borsa geçen yılın en yüksek getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Son günlerde volatil hareketler görülse de halen pay piyasaları yatırımcılar açısından popülerliğini koruyor.

Patronlardan sürpriz karar: 17 milyar liralık hisse sattılar! Kimler hisse sattı? En büyük satışı kim yaptı?

Borsaya bireysel yatırımcıların ilgisinin yanı sıra son zamanlarda iş dünyasının önde gelen isimlerinin yaptığı hisse satışları da dikkat çekmeye başladı. Habertürk.com’dan Rahim Ak’ın KAP’tan derlediği verilere göre borsanın yükselişe geçtiği geçen yılın başından bugüne kadar şirket ortakları 11 milyar liralık hisse satışında bulundu. Öte yandan şirketler daha önce hisse fiyatları düşük iken satın aldıkları 6 milyar liralık hisseyi ise hisse fiyatları yükselince borsada geri sattı.

EN BÜYÜK SATIŞI KİM YAPTI?

Rahim Ak’ın haberine göre, sözkonusu ortak satışları arasında en büyüğü Doğuş Holding’in Doğuş Otomotiv’deki (Doaş) 1,8 milyar liralık satışı oldu. İşlemin ardından holdingin Doğuş Oto’daki payları yüzde 65,4 seviyesine kadar geriledi. Bu satış toplam ortak satışlarının yüzde 16’sını oluşturuyor. Doğuş’un ardından ikinci en büyük satış ise Oyak Gıda’nın Hektaş’taki yaklaşık 1,7 milyar liralık işlemi oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön