12 / 05 / 2024

Patronlardan sürpriz karar: 17 milyar liralık hisse sattılar! Kimler hisse sattı? En büyük satışı kim yaptı?

Patronlardan sürpriz karar: 17 milyar liralık hisse sattılar! Kimler hisse sattı? En büyük satışı kim yaptı?

Borsa İstanbul endeksi, geçen yıldan beri yükseliş trendini koruyor. Son haftalardaki volatil hareketlere rağmen uzmanlar borsanın cazibesini koruyacağını belirtirken, Borsa İstanbul’da bazı patronların hisse satışları dikkat çekiyor.



33 MİLYAR LİRALIK HİSSE ALIMI

Söz konusu satışlara karşın son bir yıl içerisinde, Borsa İstanbul’da ortaklar 33 milyar liralık hisse aldı. Bu alımın büyük bölümünün BBVA’nın Garanti hisselerindeki işlemi olduğunu belirten Rahim Ak,  BBVA hariç alımın 10,7 milyar lira iken, yılın genelinde net ortak satışının 6,3 milyar lira olduğunu aktardı.

DALGALI SEYİR SÜRÜYOR

Öte yandan Borsa İstanbul’da dalgalı seyir devam ediyor. BIST 100 endeksi, güne önceki kapanışa göre 120,69 puan ve yüzde 2,55 değer artışı ile başlayarak 4.849,57 puana yükseldi. SPK ve Borsa İstanbul, volatil hareketler üzerine dün sermaye piyasalarında güven ve istikrarı bozacak eylemlere ilişkin cezai yaptırımlar uygulanacağını duyurmuştu. Bankacılık endeksi yüzde 2,83 ve holding endeksi yüzde 2,40 artış kaydederken, en çok kazandıran sektör yüzde 3,35 ile ulaştırma oldu.

Patronlardan sürpriz karar: 17 milyar liralık hisse sattılar! Kimler hisse sattı? En büyük satışı kim yaptı?

Uzmanlar, global piyasalarda ABD'de bugün açıklanacak enflasyon verileri öncesi dalgalı seyrin devam ettiğini belirtirken, sözkonusu verilerin açıklanması sonrasında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) alacağı aksiyonlara göre piyasaların şekilleneceğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön