30 / 04 / 2024

PBD, büyük konut projelerinin ahşap uygulamalarına odaklanıyor!

PBD, büyük konut projelerinin ahşap uygulamalarına odaklanıyor!

PBD Park Bahçe Donanım Hizmetleri Genel Müdürü Yalçın Toy, büyük konut projelerinin, rezidanslann, AVM'lerin ve otellerin ahşap uygulamalarına odaklandığını belirterek, bu konuda özel projeler geliştirdiklerini aktardı...




PBD Park Bahçe Donanım Hizmetleri Genel Müdürü Yalçın Toy, büyük konut projelerinin, rezidanslann, AVM'lerin ve otellerin ahşap uygulamalarına odaklandığını belirterek, bu konuda özel projeler geliştirdiklerini aktardı. Konut projelerinde son yıllarda ahşap kullanımının arttığım ifade eden Toy, "Ayrıca, turizm sektöründe de güneyde pek çok tatil köyünde ahşap kullanımına dayalı projeler gerçekleştiriyoruz" dedi. Otellerin inşaat aşamasında ya da yıllık bakım dönemlerinde, restorasyon aşamasında işbirliği yaptıklarına değinen Toy, "Bize yolladıkları projeleri hayata geçiriyoruz ya da tasarımını biz yapıyoruz" diye konuştu. Yeni bir iş kolu olarak, tarihi eserlerin restorasyonuna da başladıklarını kaydeden Yalçın Toy, bu alanda uygulayıcılara çözüm ortaklığı sunduklarını da aktardı. 



Bursa'daki büyük yüzölçümlü bir tarihi eseri ayağa kaldırmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Toy, "Binaların sıfırdan inşaatını yapıyoruz. Eski dokuyu, ahşap yapılan ayağa kaldırıyoruz. Ayrıca, bu alanda yapılan çalışmalara da destek veriyoruz. Tarihi eser yapan müşterilere, müteahhitlere ve mal sahiplerine ahşap malzemesi veriyoruz" şeklinde konuştu. Toy, kadroları içerisinde peyzaj miman, modelist ve çevre tasarımcısı bulunduğunu belirterek, yenilikçilik anlamında sürekliliği sağlamak için, Ar-Ge biriminde modelleme yapan bir ekip bulunduğunu söyledi. 



"Park üretiminde yerlilik oranı yüzde 95'e ulaştı" Park-bahçe donanım alanında da faaliyet gösterdiklerini belirten Toy, bank yapmak amacıyla yola çıktıklarını ancak, müşterilerden gelen talep üzerine, ahşapla bağlantılı farklı alanlara yöneldiklerini belirterek, "Bugün çocuk parkları sadece okullarda değil, tatil köylerinde, çağdaş belediyecilik yapan belediyelerde, özel konut projelerinde de tercih edilmeye başlandı. Parkları, eskiden yurtdışından ithal ediyorduk. Günümüzde ise, park üretiminde yerlilik oram yüzde 95 seviyesine yükseldi. Bu durum, firmamız ve ülkemiz için bir avantaj oluşturuyor. Standartlarımız, yurt dışındakilerle boy ölçüşecek nitelikte" şeklinde konuştu.



Anaokulundan üniversiteye kadar yapılan birçok eğitim kurumunun da iç tefrişatını anahtar teslimi olarak projelendirerek eğitim hayatına sunduklarını ifade eden Toy, en önemli üretim alanlarından birinin okul laboratuvarlan da olduğuna işaret etti. Yalçın Toy, Acıbadem Tıp Fakültesi, Gazi Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Fevziye Mektepleri Vakfı Okulları, Üsküdar Amerikan Koleji, Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi, Eren Holding'in okulları, Vehbi Koç Vakfı okulları gibi kurumların laboratuvarlannı yaptıklarını dile getirdi. Yalçın Toy, kent mobilyaları ve ahşap oyun grupları üretimi alanındaki faaliyetlerine 1997 yılında başladıklarını söyledi. 




Geri Dön