11 / 05 / 2024

Pegasus Havayolları CEO'su Güliz Öztürk: Güçlü talep ve iç hat ücretlerinde artış bekleniyor!

Pegasus Havayolları CEO'su Güliz Öztürk: Güçlü talep ve iç hat ücretlerinde artış bekleniyor!

Güliz Öztürk, Pegasus Havayolları'nın CEO'su olarak, 3. çeyrekte talebin güçlü olacağını öngörüyoruz. İç hatlarda tavan fiyat getirilince taban fiyat ücretleri artırmak zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştu.



Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 2. pistin birkaç aylık bir gecikmeyle devreye alınacağını belirten Öztürk, Eylül veya Ekim gibi pistin açılmasını beklediklerini ifade etti. Öztürk ayrıca, bu yılı yüzde 30'larda FAVÖK marjıyla tamamlama hedefleri olduğunu ve filo yatırımlarına ve modernizasyonuna devam edeceklerini söyledi. Pegasus Havayolları'nın mevcut net borç-FAVÖK oranını korumayı planladığını da vurguladı.

Son olarak, Öztürk haftada 4 seferle Karadağ uçuşlarına başlayacaklarını duyurdu.

 Pegasus Havayolları CEO su Güliz Öztürk: Güçlü talep ve iç hat ücretlerinde artış bekleniyor!

PEGASUS HAVA YOLLARI HAKKINDA!

Pegasus, 1990 yılında Aer Lingus, Silkar Yatırım ve Net Holding'in ortak girişimiyle kurulmuştur. Başlangıçta charter uçuşlarla faaliyet gösteren şirket, 2005 yılında Esas Holding tarafından satın alınmış ve aynı yıl iç hat tarifeli seferlerine başlamıştır.

Şirketin filosu, 14 Mart 2023 itibarıyla 16 adet Boeing 737-800, 9 adet Airbus A320ceo, 46 adet Airbus A320neo ve 31 adet Airbus A321neo olmak üzere toplam 102 uçaktan oluşmaktadır. Pegasus, genç bir filoya sahip olup filo yaş ortalaması 4,4'tür.

Pegasus Hava Yolları, Avrupa, Orta Doğu, Rusya, Orta Asya ve Kuzey Afrika'da 44 ülkede 124 noktaya tarifeli seferler düzenlemektedir.

2012 yılında Pegasus, Airbus firmasıyla 25 adedi opsiyonlu toplamda 100 uçaklık bir filo siparişi anlaşması imzalamıştır. Bu sipariş, Türk sivil havacılık tarihinde bir seferde verilen en büyük siparişlerden biridir.

Pegasus Hava Yolları, 2013 yılında Borsa İstanbul'da halka arz edilen ilk özel havayolu olmuştur. Şirketin hisseleri "PGSUS" koduyla borsada işlem görmektedir.

En son nerde, ne zaman deprem oldu? 13 Temmuz 2023 az önce deprem mi oldu? Son dakika depremler!
Altın fiyatlarında benzersiz fırtına devam ediyor! Fiyatlar birden kanatlanıp havalandı! 13 Temmuz 2023 altın fiyatları!
Dolar aldı başını uçtu! 1 dolar ne kadar? Euro ne kadar? Sterlinde son durum ne? 13 Temmuz 2023! 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön