28 / 04 / 2024

Pegasus Havayolları CEO'su Güliz Öztürk: Güçlü talep ve iç hat ücretlerinde artış bekleniyor!

Pegasus Havayolları CEO'su Güliz Öztürk: Güçlü talep ve iç hat ücretlerinde artış bekleniyor!

Güliz Öztürk, Pegasus Havayolları'nın CEO'su olarak, 3. çeyrekte talebin güçlü olacağını öngörüyoruz. İç hatlarda tavan fiyat getirilince taban fiyat ücretleri artırmak zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştu.



Pegasus Havayolları CEO'su Güliz Öztürk, yaptığı açıklamada, 3. çeyrekte talebin güçlü olmasını öngördüklerini ve iç hatlarda tavan fiyat getirilince taban ücretlerini artırmak zorunda kaldıklarını belirtti. Öztürk, Bloomberg HT'ye verdiği röportajda, 2022'den 2023'e geçiş sürecinde yüzde 20'lik bir büyüme öngördüklerini ve bu büyüme oranını koruduklarını ifade etti. Ayrıca, dış hatlarda da talebin güçlü olduğunu ve birim gelirlerin Kovid öncesi seviyelerin üzerinde olduğunu belirtti.

 Pegasus Havayolları CEO su Güliz Öztürk: Güçlü talep ve iç hat ücretlerinde artış bekleniyor!

Havayolu şirketleri için 3. çeyreğin önemli olduğunu vurgulayan Öztürk, güçlü talep sürecinde daha iyi fiyatlandırma yapabildiklerini ve bu nedenle kapasitelerini daha çok yurt dışında büyüttüklerini söyledi. Öztürk ayrıca, 8 yeni uçağın geleceğini ve uçak teslimatlarının gelir projeksiyonları üzerinde etkisinin olmayacağını belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön