27 / 04 / 2024

Pendik Harmandere Konutları 2. Etap'ta teslimler yapıldı!

Pendik Harmandere Konutları 2. Etap'ta teslimler yapıldı!

Pendik Harmandere Konutları'nın 2. etabında anahtar teslimleri gerçekleştirildi. Gecekondu sahiplerine evleri tören ile teslim edildi. 3 bloktan oluşan 2.Etap'ta 85 metrekarelik 178 ev bulunuyor.



Pendik Belediyesi tarafından gecekondu sahiplerine yönelik inşa edilen Harmandere Konutlarının 2. Etabında yer alan konutların teslimleri yapıldı. Pendik Belediyesi'nde yer alan habere göre; Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Gecekondu dönüşümünde önemli bir başarıya imza attık. Depreme dayanıklı, daha yaşanılır modern yapıları teslim ettik. Hayırlı olsun." şeklinde konuşma yaptı. Pendik Harmandere Konutları 2. Etap'ın anahtar ve tapu teslimleri Pendik'te belediyenin düzenlediği törende konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Cin "Gecekondu dönüşümünde önemli bir başarıya imza attık. Depreme dayanıklı, daha yaşanılır modern yapıları teslim ettik. Hayırlı olsun." şeklinde konuşma yaptı.

Pendik Harmandere Konutları 2. Etap ta teslimler yapıldı!


Törende temsilen 4 aileye tapu ve anahtarları verildi. Belediye Başkanı Ahmet Cin, gecekondu sıkıntısnın kentin en önemli problemlerinden bir tanesi olduğunu, 1993 yılında Pendik’te 13 bin olan gecekondu sayısının, Erol Kaya ve Kenan Şahin zamanlarındaki başarılı çalışmalarla 1.756’ya kadar indiğini belirtti. Kendi zamanında da Harmandere’nin sonrasında sıranın Taşlıbayır ve Aydos bölgelerine geldiğini belirten Ahmet Cin,  "Çamçeşme, Şeyhli, Sanayi, Güllübağlar, Yayalar veKavakpınar’da sorunlar var. Ayrıca Taşlıbayır’da var. Burada 750 bin metrekarelik alandaki kentsel dönüşümde son noktaya geldik.İlk etapta buranın 142 bin metrekarelik projesi hazır hale geldi. Üçte iki çoğunluğu da aldık. Aynı şekilde Aydos bölgesinde de plan çalışmalarını tamamlamış olacağız." şeklinde konuştu. 

Törende bahsedilen Belediye Başkanı Ahmet Cin, gecekondu sıkıntısnın kentin en önemli problemlerinden bir tanesi olduğunu, 1993 yılında Pendik’te 13 bin olan gecekondu sayısının, Erol Kaya ve Kenan Şahin zamanlarındaki başarılı çalışmalarla 1.756’ya kadar indiğini belirtti. Kendi zamanında da Harmandere’nin sonrasında sıranın Taşlıbayır ve Aydos bölgelerine geldiğini belirten Ahmet Cin: "Çamçeşme, Şeyhli, Sanayi, Güllübağlar, Yayalar veKavakpınar’da sorunlar var. Ayrıca Taşlıbayır’da var. Burada 750 bin metrekarelik alandaki kentsel dönüşümde son noktaya geldik.İlk etapta buranın 142 bin metrekarelik projesi hazır hale geldi. Üçte iki çoğunluğu da aldık. Aynı şekilde Aydos bölgesinde de plan çalışmalarını tamamlamış olacağız." şeklinde konuştu.

Pendik Harmandere Konutları 2. Etap ta teslimler yapıldı!

81 gecekondu sakini tapu sevinci yaşadı

Harmandere Konutları 2. Etap kapsamında 81 gecekondu sakini tapusuna kavuştu.  3 bloktan oluşan 2.Etap'ta 85 metrekarelik 178 evden oluşuyor. Toplamda 220 araçlık otoparkın bulunduğu projede, basketbol ve çocuk oyun sahası dahil 6 bin 500 metrekareli yeşil alan yer alıyor. 

Erol Kaya: Pendik ve Harmandere kazanacak

AK Parti İlçe Başkanı Ali Şirin ve MHP İlçe Başkanı Yalçın Çolak'ın da katılım sağladığı törende konuşma yapan AK Parti Milletvekili Osman Boyraz, Pendik’in hizmet belaediyesinin en güzel örneğini gösterdiğini söyleyerek; “Maltepe’de oturuyorum. Pendik’te neden yaşamıyorum demiyor değilim. Yeni konutlarınız hayırlı olsun.” dedi. AK Parti Milletvekili Erol Kaya da yaptığı konuşmada belediye hizmetlerine sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak “Kazanan Harmandere, kazanan Pendik olacak.” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de Pendik Belediyesine teşekkür ederek “AK Parti’nin bir kere daha vatandaşların taleplerinin parti politikasına dönüşerek nasıl uygulandığını görüyoruz. Burada en güzel eserlerinden birine şahit oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

 Pendik Harmandere Konutları 2. Etap ta teslimler yapıldı!

Binali Yıldırım konutların önemini vurguladı

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım da İstanbul’u tehdit eden  deprem tehlikesine işaret ederek, konutların öneminin üzerinde durdu ve Belediye Başkanı Ahmet Cin’in çalışmalarına değinerek "Deprem ne zaman olacak bilmiyoruz, hazırlıklı olmalıyız. Dayanıksız yapılar öldürüyor, deprem değil. Bunları biz İzmir’de, Elazığ’da gördük. Bu yeni konutların, bu dönüşümü Allah, hayırlı uğurlu etsin. Gerçekten de Ne varsa Pendik’te var. Ahmet Bey’in yaptığı işler bunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Harmandere Sosyal Konutları’nda 2. etap başlıyor!


Geri Dön