29 / 04 / 2024

Pendik'te 3 milyon 970 bin liraya icradan satılık arsa!

 Pendik'te 3 milyon 970 bin liraya icradan satılık arsa!

Pendik'te yer alan arsa 3 milyon 970 bin liradan satışa sunuluyor. Arsanın ihalesi 4 Eylül günü yapılacak...



VERİLEN İLAN ŞU ŞEKİLDE; 


T.C. PENDİK 2. (SULH HUKUK MAHKEMESİ) SATIŞ MEMURLUĞU’NDAN GAYRİMENKUL AÇIK ARTTIRMA İLANI

S 2012/2 SATIŞ


Izalei şüyuu suretiyle satışına karar verilen Pendik Kuma köyü, Sülüklü Göl 463 parsel sayılı 19.850 m2 miktarlı tarla vasıflı taşınmaz İcra İflas Kanunu hükümlerine tevfikan açık arttırma suretiyle satılacaktır.


GAYRİMENKULUN EVSAFI:

Satışa konu taşınmaz tapuda Pendik Kuma köyü, Sülüklü Göl 463 parsel sayılı 19.850 m2 alanlı tarla vasıflı olduğu, davaya konu olan tarlanın Kuma köyü hudutları içerisinde bulunduğu Ömerli Baraj Gölünün çevresinden sağa doğru gidildiğinde yayla havasında düzlükte ve çok az engebede bulunan tarım arazisi olduğu, parselin üzerinde değerine etki edebilecek herhangi bir muhdesatın bulunmadığı, çevresinde benzer arazilerde ve tarlalarda tarım işi ile iştigal olunduğu, tarlanın nadas konumunda boş ve işlenmemiş vaziyette olduğu, ulaşımı berkitme yol ile sağlandığı, ulaşımın kolay ve sosyal ve kültüre donatılara yakın olduğu üzerinde tarım ve hayvancılık yapılmaya müsait konumda olduğu, bir el altında ve düzgün geometrik yapıda bulunmaktadır.


GAYRİMENKULUN İMAR DURUMU: Pendik İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 13.3.2012 tarihli yazılarında parselin 1/25000 ölçekli 13/08/1984 tasdik tarihli Ömerli İçme Suyu Havzası Çevre Düzeni Koruma Planı kapsamında kaldığı, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının bulunmamakta olduğu bildirilmiştir.


GAYRİMENKULÜN MUHAMMEN KIYMETİ:

Bilirkişi raporuna göre değeri 3.970.000,00TL’dir.


SATIŞ ŞARTLARI: 1-1. satışı 04/09//2012 günü saat 14.00’ten 14.10’a kadar Pendik Sulh Hukuk Mahkemesi duruşma salonunda açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %60’ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla gayrimenkulün 14/09/2012 günü aynı saatte aynı yerde 2 artırmaya çıkarılacaklardır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadarki artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40’ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklarının toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarının geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmayaiştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20’si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinden 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale pulu, tapu harç ve masrafları ve KDV’si alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye satış bedelinden ödenir.


3-ipoteksahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dahil olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.


4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilin mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet katmaksızın dairemizce tahsil olunacak bu farkı ve teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname,ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışaiştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatçı kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/2 sayılı satış dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 21/06/2012

“Resmi ilanlar: www.ilan.gov.tr’de”(Basın: 44313)


İlanı görüntülemek için tıklayın !


Geri Dön