29 / 04 / 2024

PepsiCo'nun Manisa'daki fabrikası açıldı!

PepsiCo'nun Manisa'daki fabrikası açıldı!

PepsiCo'nun Manisa'daki fabrikasının açılış töreni gerçekleşti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fabrikanın açılış töreninde konuştu.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, PepsiCo'nun Manisa'daki fabrikasının açılış töreninde konuştu. Varank, bu fabrikanın Türkiye'nin üretim ve istihdam dinamizmine güç katacağını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bakanlık olarak Türkiye'nin yatırım ve üretimini artırmak için şehir şehir gezdiklerini belirten Varank, şu açıklamalarda bulundu:

PepsiCo nun Manisa daki fabrikası açıldı!

"Sanayicinin üzerindeki ilave yükleri azaltmayı ve yatırımları teşvik etmeyi tüm gücümüzle sürdürecek, başlattığımız milli teknoloji hamlesini bütün sektörlerimize yayacağız. Geçtiğimiz bütçe görüşmeleri için Meclis genel kurulundaydım. Ana muhalefetin en büyük iddiası, Türkiye'de yatırım yapılmadığı ve hiç fabrika açılmadığı üzerine kurulmuştu. Cevaplarımızı somut örnekleriyle teker teker verdik. Hatta bu somut örneklerinden bir tanesi Manisa ile ilgiliydi. Manisa'daki fabrika ziyaretlerimizde bize eşlik eden sonrasında unutan ve bizi eleştiren vekillerle ilginç bir tartışma yaşadık. İnşallah o fabrikayı da siz uğurlu ellerinizle bu fabrika açılışından sonra açacaksınız."

Son zamanlarda  pek çok fabrika açılışının yanı sıra proje başlayan onlarca firma olduğunu belirten Varank, "Tüm yatırımlar yüksek katma değerli üretim, nitelikli istihdam ve yerlileştirme alanlarındaki hedeflerimize adım adım yaklaşmamızı sağlıyor. Daha da önemlisi Türkiye ekonomisine güven bu yatırımlarla daha da somutlaşıyor, yapılan tüm karalamalara belki de en güzel cevabı bu şekilde veriyoruz" dedi.

Manisa'nın ihracatta ilk 10 sırada olduğunu, ilden yapılan ihracatın 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 11 arttığını söyleyen Varank, Manisa'nın hemen hemen her her sektöründe ihracat yapabilen bir sanayi altyapısı olduğunu belirtti. Varank, "Bu performans diğer illerimize de örnek olacak nitelikte. Bu başarıda Ar-Ge ve yenilikçiliğe verilen önemin payı büyük" diye konuştu.

PepsiCo'nun yeni fabrikası, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde 47 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 100 bin metrekarelik bir alan üzerinde inşa edildi. PepsiCo'nun altıncı fabrikası olan Manisa fabrikasında, Lay's, Doritos ve Ruffles markalarının geniş çeşitliliğe sahip atıştırmalık ürünleri üretilecek. 


Geri Dön