01 / 05 / 2024

Pera Palas artık Demet Sabancı Çetindoğan'ın oldu!

Pera Palas artık Demet Sabancı Çetindoğan'ın oldu!

İstanbul Tepebaşı'ndaki Pera Palas Oteli el değiştiriyor. Tarihî otelin 2005'ten beri sahibi olan İhsan Kalkavan, satış için Demet Sabancı Çetindoğan ile anlaşmaya vardı...



İstanbul Tepebaşı'ndaki Pera Palas Oteli el değiştiriyor. Tarihî otelin 2005'ten beri sahibi olan İhsan Kalkavan, satış için Demet Sabancı Çetindoğan ile anlaşmaya vardı.

1895 yılında hizmet vermeye başlayan Pera Palas dünyaca ünlü polisiye roman yazarı Agatha Christie'den Kraliçe II. Elizabeth'e, Pierre Loti'den Ernest Hemingvvay'e kadar birçok ismi ağırlamış bir otel. Restore edildikten sonra 2010'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yeniden açılmıştı.

Demet Sabancı Çetindoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Satın alma tamamlandı, detaylı açıklamayı ilerleyen günlerde yapacağız" diye konuştu. Çok sayıda hazır giyim markasını bünyesinde barındıran Demsa şirketinin ortaklarından Demet Sabancı Çetindoğan 2007'de de Tepebaşı'ndaki Tarhan Han'ı 4.5 milyon dolara satın almıştı. Çetindoğan bu binayı, eşi Cengiz Çetindoğan'a ait, 100 ressamın 500 eserinden oluşan Türk resim koleksiyonunu sergileyeceği müzeye dönüştürmek için çalışmalarını sürdürüyor.
Taraf


Geri Dön