Perakende

Perakendeciler kiralarda üst sınır talep ediyor!

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün yaptığı açıklamada perakendecilerin kira maliyetlerini öngörülebilir ve sürdürülebilir bir düzeyde tutmak için kira artışlarının sınırlandırılmasını istediklerini belirtti.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün son günlerde sık sık gündeme gelen kira artışları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün açıklamasında "TPF olarak kira artış oranlarının yıllık enflasyon oranlarına endekslenerek belirli bir üst sınırla sınırlandırılmasını, böylelikle de perakendecilerin kira maliyetlerini öngörülebilir ve sürdürülebilir bir düzeyde tutmalarını istiyoruz." dedi.

TPF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, iş yeri kira maliyetlerinin yerel yatırımcının rekabet etme gücünü elinden aldığını kaydederek, Ticaret Bakanlığının bu konuda yeni önlemler alması gerektiğini söyledi.

Açıklamasında perakende sektöründe faaliyet gösteren üyelerinin, kira maliyetlerinin sürdürülebilir bir seviyede tutulması adına kira artışlarına yönelik mevcut düzenlemelerde acil değişiklikler yapılmasını istediğini dile getiren Ömer Düzgün, yerel yatırımcıların uluslararası sermayeyle rekabet etmesini zorlaştıran en önemli handikaplardan birinin kira maliyetleri olduğuna değindi.

Ömer Düzgün yaptığı açıklamada son dönemlerde artış gösteren fahiş kira fiyatlarının yerel yatırımcının en büyük problemlerinden biri haline geldiğini dile getirerek, "Ticaret Bakanlığının bu konuda gerekli önlemleri alacağına inanıyoruz. Borçlar Kanunu'nda ilgili maddelerde yapılacak değişiklerle yatırımcılarımızın rahat bir nefes alması en büyük temennimizdir." dedi.

ARABULUCULUK VE ANLAŞMAZLIK ÇÖZÜM MEKANİZMALARI GÜÇLENDİRİLMELİ

Ömer Düzgün açıklamasında söz konusu kira artışlarının kontrol altına alınması ve perakende sektörünün desteklenmesi amacıyla Ticaret Bakanlığı'na taleplerini ilettiklerini dile getirerek, şunları söyledi: "TPF olarak kira artış oranının yıllık enflasyon oranlarına endekslenerek belirli bir üst sınırla sınırlandırılmasını, böylelikle perakendecilerin kira maliyetlerini öngörülebilir ve sürdürülebilir bir düzeyde tutmalarını istiyoruz. Uzun vadeli kira sözleşmelerin teşvik edilmesi ve bu sözleşmelerde kira artışlarının belirli bir oranla sabitlenmesi yerel yatırımcımızı rekabet edebilir duruma getirecektir. Söz konusu bu değişiklik sayesinde hem kiracılar hem de mülk sahipleri uzun vadeli planlama yapabilecek."

Ömer Düzgün, kiracılar ve mülk sahipleri arasındaki kira artışı kaynaklı anlaşmazlıkların hızlı ve etkin bir biçimde çözülebilmesi adına arabuluculuk ve anlaşmazlık çözüm mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Önerilerinin dikkate alınmasının perakende sektörünün sağlıklı ve sürdürülebilir bir biçimde büyümesine katkı sağlayacağını kaydeden Düzgün, bu konuda yapılacak düzenlemelerin destekçisi olacaklarını ve her türlü işbirliğine açık olduklarını da belirtti.

 

Başakşehir Ayazma’nın 2 günde 156 konuta denk arsa oranının tamamı satıldı!

İslam Memiş'ten yatırımcılara yeni uyarı geldi: Böyle yapan varını yoğunu kaybeder!

İngiliz Kraliyet Ailesi, kira gelirleriyle servetini bir yılda iki kattan fazla artırdı!