14 / 05 / 2024

Peri Hemşire'sine 42 odalı malikaneyi miras bıraktı!

Peri Hemşire'sine 42 odalı malikaneyi miras bıraktı!

Huguette Clark, servetinin büyük bir kısmını hemşiresine ve çalışanlarına bıraktı. Clark, kendisine 20 yıl boyunca hizmet eden aynı zamanda en yakın arkadaşı Filipinli hemşiresi Hadassah Periye (60) yarım milyar dolarlık servetinden 33.6 milyon dolar bıra



Yarım milyar dolarlık servetin sahibi olan ve son 70 yılını gözlerden uzak geçiren Huguette Clark, hemşiresine 33.6 milyon dolar bıraktı.

Hayatının son 70 yılını gözlerden uzak geçiren ve geçtiğimiz ay 104 yaşında ölen Huguette Clark, servetinin büyük bir kısmını hemşiresine ve çalışanlarına bıraktı. Clark, kendisine 20 yıl boyunca hizmet eden aynı zamanda en yakın arkadaşı Filipinli hemşiresi Hadassah Periye (60) yarımmilyar dolarlık servetinden 33.6 milyon dolar bıraktı.

Clark avukatı ve muhasebecisine de 500er bin dolar paylaştırdı. 10 yıl önce de Clarkın hizmetçisine 2 milyon dolar değerinde 4mülk satın aldığı belirlendi. Peri, 20 yıl boyunca her gününü Clarkla geçirdiğini ve en yakın dostu olduğunu söyledi. Peri, Clarkın Fransız bebek koleksiyonunun bulunduğu 42 odalı binasının yönetimini de kendisine verdiğini ifade etti.

MONETi BAĞIŞLADI

Bu arada en son 1925te görülen ressam Claude Monete ait olan bir tablosunun Clark tarafından bir sanat evine bağışlandığı belirtildi. Tablonun değeri 20 milyon dolar olarak açıklandı. Yapılan bağışlar ve vergi ödemelerinin ardından Clarktan geriye kalacak olan 275 milyon dolar bir sanat vakfına bağışlanacak.

BUGÜN


Geri Dön