06 / 05 / 2024

Perili Köşk'le ilgili imar raporu meclis gündeminden geri çekildi!

 Perili Köşk'le ilgili imar raporu meclis gündeminden geri çekildi!

'Perili Köşkle ilgili hazırlanan 'olumsuz' imar raporu, son anda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminden geri çekildi. Borusan Holdingin 2003 yılında 30 yıllığına kiraladığı köşkün müze olan fonksiyonunun, konuta çevrilmesi istenmişti...



İstanbul Rumeli Hisarı'nda bulunan ve 'Perili Köşk' olarak bilinen yapıyla ilgili olarak hazırlanan imar raporu, istanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülmeden geri çekildi. 


Mülkiyet sahiplerinin, müze olan köşkün fonksiyonunun konuta çevrilmesi talebi üzerine hazırlanan imar Komisyonu Raporu, Belediye Meclisi tarafından görüşülmek üzere gündeme alındı. Ancak sıra söz konusu raporun görüşülmesine geçildiğinde, imar Komisyonu Başkan Vekili Timur Soysal, raporun komisyona iade edilmesini istedi. Yapılan oylamayla rapor komisyona geri gönderildi. 


YENİ RAPOR MERAK EDİLİYOR 


Komisyon, mülk sahiplerinin istediği değişikliği, 'plan kararlarına aykırılık teşkil ettiği' gerekçesiyle uygun görmemişti. Hiçbir gerekçe belirtilmeden dosyanın geri çekilmesi, "Bilinmeyen bir el devreye girdi herhalde" şeklinde yorumlanırken, yeni raporun nasıl hazırlanacağı da merak konusu oldu. 



Yurt Gazetesi


Geri Dön