19 / 05 / 2024

perili köşk rumeli hisarı

perili köşk rumeli hisarı

'Perili Köşkle ilgili hazırlanan 'olumsuz' imar raporu, son anda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminden geri çekildi. Borusan Holdingin 2003 yılında 30 yıllığına kiraladığı köşkün müze olan fonksiyonunun, konuta çevrilmesi istenmişti...

Kadıköy’ün simgesi satıldı:449 milyon 363 bin 500 lira

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Kadıköy’ün simgesi’ olarak bilinen tarihi ‘Perili Köşk’ satıldı. İcradan satışa çıkarılan 116 yıllık Ragıp Paşa Köşkü’nü bugün tek alıcı olan Türkiye İş Bankası satın aldı.

Perili Köşk satıldı! Fiyatı dudak uçuklattı

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Perili Köşk’ olarak adlandırılan 116 yaşındaki tarihi Ragıp Paşa Köşkü satıldı…

Tarihi 'Perili Köşk' 449 milyon liraya icradan satıldı!

İstanbul Kadıköy'de "Saray Yavrusu", "Küçük Dolmabahçe", ve "Perili Köşk" gibi adlarla anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, 449 milyon liraya icradan satıldı.

Kadıköy'deki Perili Köşk 450 milyon TL'ye satışa çıkıyor!

İstanbul Kadıköy'de yer alan, "Perili Köşk" ismiyle de bilinen Ragıp Paşa Köşkü, yaklaşık olarak 450 milyon TL muhammen bedelle 2 Eylül tarihinde ihaleye çıkıyor. 

Tarihi Rumeli Hisarı'nın ortasına 22 adet konak projesi duyanları şaşkına çevirdi! İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AK Parti yönetiminde olduğu dönemde kentin sembol tarihi mekanlarından Rumeli Hisarı'na konut yapma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Ekrem İmamoğlu Rumelihisarı'ndaki köşke yerleşecek!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ailesiyle beraber Rumeli Hisarı'nda bulunan şehitlik arazisi üzerinde inşa edilen köşke yerleşeceği iddia edildi. 

Yiğit Marcus Aral sevgilisi Şevval Şahin'e köşk kiraladı!

Yiğit Marcus Aral, sevgilisi Şevval Şahin’in çok beğendiği Rumeli Hisarı’nda tarihi bir köşkü ayda 120 bin TL'ye kiraladı.

Kadıköy’deki icradan satılık ‘Perili Köşk’ havadan görüntülendi!

Kadıköy Caddebostan'da yer alan 'Küçük Dolmabahçe', 'Saray Yavrusu' ve 'Perili Köşk' gibi adlarla da anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, icradan satışa çıkarıldı.

Kadıköy'deki 'Perili Köşk' icradan satılık!

Kadıköy Caddebostan'da bulunan, tarihi Ragıp Paşa Köşkü diğer adıyla "Perili Köşk" olarak ta bilinen bina icradan satışa çıkarıldı...

Kızılay boğaz manzaralı köşk kiraladı!

Kızılay, Rumeli Hisarı’nın üst kısımlarında aylık 12 bin dolara boğaz manzaralı ve yüzme havuzlu tarihi ahşap köşk kiraladı. Kiralama işlemi için 10 bin dolar da emlakçı payı ödendiği belirtildi. Köşke alınan mobilyalar ve yapılan tadilata ise 600 bin TL harcandı.

Sarıyer Marmaracık Tabiat Parkı koruma altına alındı!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Rumeli Feneri Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Marmaracık Tabiat Parkı Doğal Sit Alanı kapsamına giren alanlar kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

Özel Rumeli Kız Öğrenci Yurdu Limited Şirketi kuruldu!

Özel Rumeli Kız Öğrenci Yurdu Limited Şirketi bugün 200 bin TL sermaye bedeliyle  Aziz Burak Pınarbaşı ile Oya Biçer tarafından Bahçelievler'de kuruldu.

Sarıyer'de 3.8 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Rumeli Feneri Köyü, Çamaşırderesi Mevkii'nde yer alan arsa vasıflı taşınmaz 3 milyon 850 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

perili köşk rumeli hisarı Haberi

perili köşk rumeli hisarı

İstanbul Rumeli Hisarı'nda bulunan ve 'Perili Köşk' olarak bilinen yapıyla ilgili olarak hazırlanan imar raporu, istanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülmeden geri çekildi. 


Mülkiyet sahiplerinin, müze olan köşkün fonksiyonunun konuta çevrilmesi talebi üzerine hazırlanan imar Komisyonu Raporu, Belediye Meclisi tarafından görüşülmek üzere gündeme alındı. Ancak sıra söz konusu raporun görüşülmesine geçildiğinde, imar Komisyonu Başkan Vekili Timur Soysal, raporun komisyona iade edilmesini istedi. Yapılan oylamayla rapor komisyona geri gönderildi. 


YENİ RAPOR MERAK EDİLİYOR 


Komisyon, mülk sahiplerinin istediği değişikliği, 'plan kararlarına aykırılık teşkil ettiği' gerekçesiyle uygun görmemişti. Hiçbir gerekçe belirtilmeden dosyanın geri çekilmesi, "Bilinmeyen bir el devreye girdi herhalde" şeklinde yorumlanırken, yeni raporun nasıl hazırlanacağı da merak konusu oldu. 



Yurt...