Persan Erzincan'daki fabrikasının kapasitesini yüzde 30 artıracak!
Persan, Erzincan'daki yapı kimyasalları fabrikasında kapasitesini artırmaya yönelik yatırıma gitti. Persan yatırımla yapı kimyasalları üretim kapasitesini yüzde 30 artırarak bir günde 400 tona ulaşmayı hedefliyor.
Çatı. cephe, yapı kimyasalları ve yalıtım başta olmak üzere geniş bir yelpazede inşaat sektörüne hizmet veren Persan Yapı Elemanları, Erzincan'daki yapı kimyasalları fabrikasında kapasitesini artırmaya yönelik yatırıma gitti. Söz konusu yatırımla yapı kimyasalları üretim kapasitesini yüzde 30 artırarak 400 ton/güne çıkaran firma, bu yatırımla gelecek yıl pazardaki payını artırmayı hedefliyor. Erzincan'daki yapı kimyasalları fabrikalarında perlit madeni kullanarak üretim yaptıklarını belirten Persan Yapı Elemanları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alican Civandağ, üç vardiya çalıştıkları tesislerinde geçen yıl haziran ayında kapasite artırmaya yönelik yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.
Persan Yapı Elemanları'nm geçen yılın son çeyreğinde tamamladığı yatırımlarla 300 ton/gün olan yapı kimyasalları üretim kapasitesini yüzde 30 artırarak, 400 ton/güne çıkardığını kaydeden Alican Civandağ, "Bu fabrikamızda standart yapı kimyasalları ürünleri haricinde genleştirilmiş perlitten yalıtım sıvası ve şap üretimi de yapıyoruz. Bu yatırımımızla yalıtım sıvası kapasitemizi daha da artırdık. Yeni üretim kapasitemizle gelecek yıl pazardaki payımızı genişletmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. Erzincan'daki maden bölümlerinin yanı sıra yanı sıra İzmir'de bulunan yapı kimyasalları fabrikalarında 100'ü aşkın ürün ile hizmet verdiklerine de değinen Civandağ, burada perlit madeni üzerine yaklaşık iki yü Ar-Ge çalışması yaptıklarını anlattı.
Mantolama hizmeti de veriyor Yalıtım alanında EPS, XPS, taş yünü levhalar kullanılarak yapılan standart mantolama hizmeti verdiklerinden de bahseden Alican Civandağ, yalıtımın son yıllarda inşaat sektörünün en hareketli pazarları arasında yer aldığı yorumunu yaptı. Yeni yapılan binalara yalıtım zorunluluğunun getirilmesinin ve 2017 yılma kadar daha önce yapılmış her binada yalıtımın zorunlu tutulmasının sektörün önünü açtığım söyleyen Civandağ, "Nitekim bu durum, yalıtım alanında hizmet veren 3 bine yakın firma için önemli bir fırsat. Öte yandan sektörün birtakım yeniliklerede ihtiyacı var. Yeni yangın yönetmeliğine göre, binanın dış cephesinde kullanılan malzemenin yamçı olmaması gerekiyor" dedi.
Bu nedenle firma olarak, sektörde doğacak talepleri göz önüne alarak,perlitli yalıtım sıvası malzemelerinin üretimini artırdıklarını kaydeden Civandağ, iki yıldır bu malzemenin pazarlamasını yaptıklarını anlattı. İşçilik kalitesinin istenilen seviyede olmamasının ise sektörde yaşadıkları başlıca sorun olduğunun altını çizen Civandağ, "Biz ürünü son tüketiciye ulaştırmadan önce bir işçilik yapılıyor eğer bu kötü olursa malzeme de istenilen kalitede olmuyor. Bu yüzden sürekli usta eğitimi vererek sertifikalı ustalar oluşturmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Diğer bir sorunun ise Türkiye'de tüketicilerin düşük fiyata öncelik vermesi olduğuna işaret eden Civandağ, kalite ekseninde yapılacak alımların sektörü daha iyi bir noktaya getireceğinin altım çizdi.
Dünya Bölge