28 / 04 / 2024

Peşinatsız konut kredisi veren bankalar 2015!

Peşinatsız konut kredisi veren bankalar 2015!

Konut kredisi ancak kredi evin yüzde 75'ine veriliyor. Geriye kalan yüzde 25'lik kısım peşinat olarak ödeniyor. Peki, Peşinatsız konut kredisi var mı? İşte Peşinatsız konut kredisi veren bankalar 2015...



Peşinatsız konut kredisi veren bankalar 2015!

Konut kredisi, elinde nakit parası olmayan mesken sahibi olmak isteyenler tarafından kullanılıyor. Ancak kredi kullanarak ev satın alacak kimselerin elinde bir miktar peşinat olması gerekiyor.


Bunun nedeni ise bankaların konutun tamamına kredi verememeleri. Mevcut mevzuat gereğince bankalar en fazla evin değerinin yüzde 75'ine kredi verebiliyor.


Geriye kalan yüzde 25'lik kısmın peşinat olarak yatırılması gerekiyor. Peki, peşinatsız konut kredisi veren banka var mı?


Peşinatsız konut kredisi veren bankalar 2015...

Konut kredisi en fazla mesken değerinin yüzde 75'i oranında veriliyor. Ancak kimi bankalar konutun tamamına kredi vermek için geriye kalan yüzde 25'lik kısım için ayrı bir kredi hesabı açarak ihtiyaç kredisi adı altında tüketiciye kredi kullandırabiliyor.


Bu konuda dikkat edilmesi gereken nokta; kullanılan kredilerin aylık taksit ödemelerinin, kayıtlı gelirin yarısını geçmemesi önem teşkil ediyor. Çünkü bu durumda banka size ihtiyaç kredisini kullandırmada riskli görebiliyor.


Konut kredisinde devlet desteği..

Ayrıca; konut kredisi kullanarak ilk evini alacak kimselere devlet birtakım desteklerde bulunuyor. Bankada Türk lirası cinsinden konut hesabı açanlara, asgari 3 yıl boyunca sistemde kalmaları halinde ilk ve tek konut satın alımlarında devlet katkısı ödenecek.


Devlet katkısı ödemesi, hesapta biriken toplam tutarın yüzde 20'sini ve azami 15 bin lirayı geçemeyecek. 


Azami tutarı üç katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkili olacak. Hak sahiplerinin tespitinden ve aktarılacak devlet katkısının doğru ve tam hesaplanmasından hesabın bulunduğu banka sorumlu olacak. 


Konut kredisi başvurusu için ne gerekir?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön