01 / 05 / 2024

Petek Ertüre: Ali Ağaoğlu beni hiç aldatmadı!

Petek Ertüre: Ali Ağaoğlu beni hiç aldatmadı!

İşadamı Ali Ağaoğlu'nun sevgilisi oyuncu Petek Ertüre yeni bir kitap hazırlığı içerisinde. 1.5 yıldır oyunculuğa ara veren ve kaliteli işlerde yer almak isteyen Ertüre, kadın-erkek ilişkilerini konu alan romanıyla edebiyat dünyasına yeni bir soluk getirec



 'Kimse okumak zorunda değil, ben yazarken çok eğleniyorum' diyen Petek Ertüre, fırtınalı geçen ilişkisiyle ilgili de AKşžAM LIFE okuyucularına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

- Uzun zamandır sizi dizilerde göremiyoruz. Oyunculuğa ara mı verdiniz
Birçok önemli firmadan ve daha önce çalıştığım firmamdan teklifler geliyor. çocuk denilecek yaştan itibaren çalışma hayatına atıldım. Radyo-sinema ve televizyon okudum. İlk dizim Fatma Girik'le oldu, kendisiyle 1.5 yıl çalışma fırsatım oldu. 'Yanık Koza', 'Eksik Etek' dizisinde ve Erkan Petekkaya ile oynadım. Hep uzun soluklu dizilerde, iyi karakterleri canlandırdım. çok güzel senaryolar geliyor ama artık kadroları tutturamadıklarını düşünüyorum. Dizilerdeki çalışma saatlerinin uzun olması çok yorucu. Saygı duyuyorum ama zor bir meslek. Artık 'Muhteşem Yüzyıl' gibi kendimi gösterebileceğim dizilerde oynamak istiyorum. 'Kuzey Güney' gibi kaliteli projelerde kendime yakıştırabileceğim rollerde görmek istiyorum. İnsan 18-19 yaşındaki enerjisiyle her rolü yapabiliyor ama 27-28 yaşında aynı enerjiyi bulamadığından seçici davranmak zorunda kalıyor.
- Dizilerdeki çalışma saatleri dışında sizi rahatsız eden başka unsurlar var mı
Biz hem dizi hem de oyuncu açısından başarılı bir ülkeyiz. Oyuncular biraz daha kendini geliştirebilirler. Özellikle de ses konusunda. Mesela çok oyuncu biliyorum ki araba kullanmasını bilmiyor. Keşke herkes kendini geliştirebilse... Halit Ergenç, sesini çok iyi kullanabiliyor, ata binebiliyor, gerçekten çok başarılı. Keşke herkes onun gibi donanımlı bir oyuncu olabilseydi.
- 'Oyuncunun kendini geliştirmesi gerekir' dediniz. Siz kendinizi geliştirmek için neler yapıyorsunuz
Yoga yapıyorum ve bol bol gelişiyorum (Gülüyor). şžaka bir yana tiyatroları takip ediyorum, yurtdışındaki oyunları ve operaları takip ediyorum. Hem seyredip hem notlar çıkarıyorum. şžimdi Hamlet gelecek, onu bekliyorum.
- Dizilerde güzel kadın unsuruna nasıl bakıyorsunuz
Ekranda kimse çirkin kadın izlemek istemiyor. Zaten insan çirkinse yan rol oynuyor. Üzülen, acı çeken hep o kişi oluyor. Bir şeyi izletmek için güzel sunmak lazım. Ne yazık ki bizim piyasamızda görsellik ön plandadır. Bu camiada 'güzellik unsuru önemli mi' dersen 'evet önemlidir.' Ama güzel olmaman yeteneksizsin olman anlamına gelmiyor.
- Türk dizilerinde genel olarak kadın oyuncuların esmer olduğunu görüyoruz. Siz sarışın bir oyuncu olarak nasıl değerlendiriyorsunuz
Evet hep kara kaş, kara göz ve 1.50-1.60 boylarında oluyor. Türk sinemasına bakacak olursak açık ten ve saç rengi olarak sadece Filiz Akın çıktı. Türk tipine daha yakın oyuncular seçiliyor. Sarışınsan kötü kadınsındır. Ama ben bir izleyici olarak aynı kişileri görmek istemiyorum. çünkü bir dizisi bitiyor ara vermeden diğerine başlıyor. Böylece inandırıcılığı kalmıyor. Bence bir sene ara verip yüzlerini dinlendirmeleri lazım. Mesela Tuba Büyüküstün'ün yaptığı gibi daha iyi, daha akılda kalıcı oluyor. Diğer türlüsü hoş değil bence.

KİTABIMI OKUYACAKLAR DİYE BİR İDDİAM YOK
- Bir kitap yazdığınızı biliyoruz. Kitap çıkarma fikri nasıl oluştu
Bu yaşta henüz 27- 28 yaşında bir insan için çok erken, genelde bu eleştiriyi alıyorum. Ama kitap yazmanın yaşı yoktur, hayata karşı felsefe kitabı veya insanlara akıl verecek bir kitap çıkarmıyorum veya böyle bir şeyin peşinde değilim. Ben roman yazıyorum, kadın ve erkek ilişkilerini anlatan. Kimse okumak zorunda değil, ben yazarken çok eğleniyorum. Herkes okuyacak diye bir iddiam da yok ama inşallah aralıkta çıktıktan sonra okuyanlar beğenirler.
- Kendi hayatınızdaki ilişkiden yola çıkarak mı yazdınız yoksa yakın çevrenizdeki ilişkileri mi gözlemlediniz
Etrafımda bir sürü kadın var. Bakıyorum hepimiz mutsuz insanlarız. Kadın-erkek ilişkileri, arkadaşlıklar genel hayattan bir hikaye olacak. Dejenere ilişkilere yorum yapacak kadar tecrübem olmadı. Kendime göre yorumluyorum, hayatımdan da bazı bölümler koyuyorum.
- Kitabınızda bir film senaryosu çıkar mı
İnşallah ikinci kitabım öyle olur, o daha psikolojik, daha bir ana karakterleri belirgin bir kitap olacak. Bu kitabım ise biraz daha günlük, yatmadan önce, tatilde okunabilecek, can sıkıntısını giderecek bir kitap olacak. Bundan senaryo çıkar mı derseniz, çıkmaz.

ALİ'YLE İLİşžKİMİZ NORMAL DEĞİL!
- İlişkinize gelecek olursak; Ali Ağaoğlu ile bir barışıp bir ayrılıyorsunuz. Ali Bey zor bir insan mı yoksa bu ayrılıklar sizden mi kaynaklanıyor
Aslında her ilişkide yaşanıyor böyle şeyler. Biz çok göz önünde olduğumuz için bu kadar çok basına yansıyor. Ama bizim kavgalarımız da pek normal olmuyor. Ben Arnavutum, Ali Oflu'dur. O yüzden ikimizi düşünün; kırgınlıklarımız biraz fazla sürüyor ama gönüller bir olduğu için daha sonra barışıyoruz. İkimiz için deli dolu insanlarız diyebiliriz. Bazen ben onun, bazen o benim enerjime ayak uyduramaz. Sakin, rutin bir ilişki yok. Bazen saat 5'te arar 'Petek akşam için hazırlandın mı' diye sorar. Söylediğini düşünür, oysa benim haberim yoktur. O yüzden kavga ederiz. Normal bir şey yok bizde. Eğlenceli bir ilişkimiz var.
- Ali Bey için vazgeçilmez olduğunuzu düşünüyor musunuz
Ben öyle düşünmüyorum ama sevdiğini biliyorum, bende onu çok seviyorum. Gerçek sevgi olduğundan böyle duruyordur. Sonuçta kimse vazgeçilmez değildir.
- İlişkiniz bittiğinde sizi pek etrafta görmüyoruz, fakat Ali Bey genelde yeni bir ilişki haberleriyle gündeme geliyor. Bunlar sizin canınızı acıtıyor mu
Aldatmayan erkek yoktur. Benden ayrıldığı zaman kaçamakları elbette oluyordur. Tabii ki erkek çapkınlık yapar. Ali göz önünde olduğu için duyuluyor. Ama ayrıyken oluyor bunlar, beraberken böyle bir şey olmaz. Biz beraberken böyle bir şeyin olması çok kırıcı ve tabii ki kabul edilemez.
- Ayrılıkları nasıl yaşarsınız
O anki ruh halime göre, her kadın gibi yaşarım. Üzülürüm de, kafamı dağıtmak için arkadaşlarımla da çıkarım, her insan gibi yaşarım.

KISKANILAN BİR KADINIM
- Kıskanılan bir kadın mısınız
Bence kıskanılmayan insan, sevilmeyen insandır. Ben çok kıskanılan ve çok kıskanan bir kadınım.
- Ali Bey'in size olan kıskançlıkları var mıdır
Yasakları yoktur. Bana çok fazla güvenir. Bende hiçbir zaman onun bana güvenini sarsacak bir şey yapmadım.
- Evlilik olayına nasıl bakıyorsunuz
Bu konulara girmem, bilmiyorum. Ne zaman ne olacağını bilemeyiz.
- Ali Ağaoğlu'nun sevgilisi olarak anılmak sizi rahatsız ediyor mu
Ali Ağaoğlu'nun sevgilisi olarak anıldığım tek yer basın, hatta orda bile öyle anılmıyorum. Sonuçta basın da benim nerden geldiğimi, ne olduğumu biliyor. Bir iki senedir oyunculuğa ara vermiş olabilirim ama hala sokakta insanlar benimle fotoğraf çektirmek istiyor. Dubai'ye gittiğimde Araplar oynadığım diziden beni tanıyıp fotoğraf çektiriyorlarsa ben Ali Ağaoğlu'nun sevgilisi olduğumdan dolayı bunların olduğunu düşünmüyorum. 'Ben böyle anılmaktan gocunuyor muyum' Hayır gocunmuyorum, tam tersine gurur duyuyorum. çok doğru, adam gibi adamla birlikteyim. Bu yüzden de gurur duyuyorum.
- Doğum gününüzde sizin için mekan kapatması hakkındaki düşünceleriniz nedir
Ben de onun için mekan kapatıyorum, gündeme gelmiyor da niye onun benim için kapattıkları geliyor! Aşk olsun, o kadar da olsun yani. Ayrıca dostlarımızı ağırladık, Ali'nin çok dostu var.
- Peki Ali Bey'den aldığınız en güzel hediye neydi
Belki çok basit bir cümle gibi gelecek ama hiç düşünmediğim, ummadığım bir anda bana kırmızı çiçekler yollaması çok hoşuma gitmişti. Ondan aldığım en güzel sürpriz buydu benim için.
 
KOLUMDA POşžETLERLE KENDİMİ GÖSTERMEM
- Siz de çılgın birisine benziyorsunuz. Ne gibi çılgınlıklarınız vardır
Hayatı seven biriyimdir. Ortalıklarda dolaşmam, İstinye Park'ta kolumda poşetle kendimi gösterenlerden değilim. Öyle gezenlerin de çoğunun poşeti boştur. En azından ben bir şeyler alıyorum ama çaktırmıyorum. O kola poşet takıp yürümek, gündüz vakti topuklu ayakkabılar, saçlar, makyajlar nedir anlamıyorum! Ben böyle biri değilim, olamam. Deli dolu derken herhalde ben öylelerine göre deliyim.
- çok çılgın alışverişleriniz var mıdır, çok zaman ayırır mısınız alışverişe
Moralim bozuksa yaparım. çoğu zaman bir mağazaya girer, beğendiklerimi denemeden alırım. Mağazalarda beni tanıyanlar ne isteyeceğimi bilip hemen verirler, denetmeye çalışmazlar. Marka düşkünlüğüm yok ama aptal para harcamayı sevmiyorum. Ayakkabı manyağıyımdır. Giymesem de numarası uymasa da alırım.
- Güzelliğinizin sırrı nedir
Hiçbir şey yapmıyorum, sadece gece kremi sürerim o kadar. Yüz temizliğime dikkat ederim. Haftada bir bakım yaparım.
Akşam/ Erçin DAĞ EYSEN


Geri Dön