27 / 04 / 2024

Petersburg'un ışıklı köprüleri turistlerin ilgisini çekiyor!

Petersburg'un ışıklı köprüleri turistlerin ilgisini çekiyor!

Petersburg'un ışıklı köprüleri turistlerin ilgisini çekiyor. Rusya'nın St. Petersburg kentini ikiye bölen Neva nehrindeki köprülerin ağır tonajlı gemi geçişleri için açılması turistlerin merakla izlediği törene dönüşüyor.



Rusya'nın St. Petersburg şehrinde Neva nehri üzerindeki köprülerin gece yarısı açılması renkli görüntüler oluşturuyor. 


Rusya'nın kültür başkenti kabul edilen Petersburg'daki onlarca köprü, gece saatlerinde Neva nehrinden büyük tonajlı  gemilerin geçmesi için bir süreliğine açılıyor.


Kentin iki yakasını birbirine bağlayan köprülerin yıllardır aynı saatte açılması turistlerin merakla beklediği, törensel bir hale dönüşüyor. Öyleki bazı edebiyatçılar köprülerin gemilere yol vermesini "iki aşığın ayrılması ve daha sonra kavuşmasına" benzetiyor. 


Yaz aylarında beyaz gecelerin de etkisiyle şehre akın eden turistler, sahil kenarında toplanarak köprülerin açılmasını izliyor.


- Neva nehrinde renk cümbüşü


Petersburg'daki köprülerin şovu saat 01.25'te başlıyor ve saat 05.00'e kadar sürüyor. Işıklarla süslenmiş köprü kanatlarının birbirinden ayrılması adeta merasimle yapılıyor. 


Köprülerin çevresinde toplanan turistler, dakikalarca köprülerin açılıp kapanmasını izliyor. 


Petersburg, İmparator Petro tarafından irili ufaklı onlarca adanın üzerine kurdurulmuş bir şehir. Baltık körfezinde yer alan Petersburg'u Neva Nehri ikiye bölüyor. Rus kaynalarına göre, Petersburg'da doğal ve yapma 90'ın üzerinde kanal, nehir kolu ve akar su bulunuyor, şehirde 800 kadar yaya ve araç köprüsü olduğu belirtiliyor.


AA


Geri Dön