15 / 05 / 2024

Petkim pazar payını yüzde 40’a çıkaracak!

Petkim pazar payını yüzde 40’a çıkaracak!

Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, yeni proje ve hedeflerini paylaştı. İyi işler için hazır olduklarını dile getiren Korkut, "PETKİM'de artış gösteren her 1 gramlık üretim, 1 gramlık ithalatın azalması anlamında" dedi.




Türkiye petrokimya sektöründe hammadde üreticisi PETKİM, Konya'daki sanayicilerle bir araya geldi. PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut, yeni proje ve hedeflerini paylaştı. İyi işler için hazır olduklarını dile getiren Korkut, "PETKİM'de artış gösteren her 1 gramlık üretim, 1 gramlık ithalatın azalması anlamında" dedi.


Yeni yatırım

Bir yandan piyasada güçlerini artırmaya çalışırken bir yandan da yatırımlarla bunu desteklemeye hazırlandıklarını dile getiren Korkut, "PETKİM sizlerindir, PETKİM hepimizindir. 2023 yılı için pazar payımızı yüzde 40'a çıkarmayı hedefliyoruz. PETKİM'in pazar payını yüzde 25'ten 40'a çıkarmak, bugünkü mevcut 3.2 milyon tonluk üretim kapasitesini yaklaşık iki kat artırarak 6 milyon tona çıkarmak demek.

Yaklaşık 3.3 milyar dolarlık kredi finansmanı için dünyadan 23 finans kuruluş ile imza attığımız STAR Rafinerisi'nin, 2017 yılı sonunda devreye girmesiyle lojistik, stok maliyeti ve kalite kayıpları sıfır noktasına ineceği için müthiş bir ivme yakalayabilecek ve yeni yatırımları yapabilmek için kendimizde daha fazla cesaret bulacağız" diye konuştu. Korkut, SOCAR Türkiye'nin PETKİM Yarımadası için çizdiği "Rafineri-Petrokimya-Enerji-Lojistik Entegrasyonu"nu hedefleyen vizyon gerçekleştiğinde, PETKİM Yarımadası'nın Avrupa'nın en büyük üretim üslerinden biri olacağını belirtti. 



Yeni Asır


Geri Dön