06 / 05 / 2024

Petrol fiyatlarıyla ilgili çok ilginç tahmin!

Petrol fiyatlarıyla ilgili çok ilginç tahmin!

ABD’de yaşanan bankacılık krizinin petrol fiyatlarına etkisi ile ilgili yeni bir tahmin yapıldı. Peki buna göre piyasalarda petrol fiyatlarının kısa vadede ne kadar olması bekleniyor?



YENİ TAHMİN 75 ila 80 DOLAR

Konuyla ilgili tahminlerini açıklayan PetroIndustrial Petrol Depolama Çözümleri Şirketi Yönetici Direktörü Randall Mohammed, son dönemde petrol fiyatlarında görülen düşüşlerin finansal kaynaklı olduğunu ve dolayısıyla dünya genelindeki petrol arz ve talebiyle pek de alakası bulunmadığını iddia ederek, Bundan dolayı bankacılık krizinin petrol fiyatlarına etkisi uzun süreli olmayacaktır" tahmininde bulundu.

Petrol fiyatlarıyla ilgili çok ilginç tahmin!

Söz konusu krizin, ABD’deki yerel bankalarla sınırlı olduğuna ve hızla gerileyen petrol fiyatlarının hükümetin müdahalesi sonrası bir miktar toparlandığını hatırlatan Mohammed, ”OPEC+ grubu tarafından yapılan arz tarafında sorun olmadığı açıklaması ve Çin'de artan talep ve ABD dolarının nispeten zayıf seyrediyor olması da bu toparlanmaya katkıda bulundu” diye konuştu.

Mohammed, petrol fiyatlarıyla ilgili rakam tahmininde de bulunarak, “Varil başına 75 ila 80 dolarda olacağı tahmin edilmekte” dedi.

Diğer yandan Washington Arap Körfez Ülkeleri Enstitüsü Misafir Öğretim Üyesi Kate Dourian ise, fiyat düşüşlerinin devam etmesi halinde OPEC+ grubu müdahale etmek zorunda kalacağını dile getirdi.

Petrol piyasasında deprem! Aylar sonra bir ilk yaşandı! İşte son gelişmeler!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön