Ekonomi

Petrolün varil fiyatı 103,69 dolar! Petrolün varili neden düşüyor?

Petolün varil fiyatı bugün saat 11:36 itibariyle uluslararası piyasalarda 103,69 dolardan işlem görüyor. Petrolün varil fiyatlarında bugün aşağı yönlü bir seyir gözlemleniyor. Peki petrolün varil fiyatı neden düşüyor, düşmeye de devam edecek mi? Petrolün varil fiyatı bugün saat 11:36 itibariyle kapanışa göre 0,85 azalışla 103,69 dolar oldu

Petrolün varili dün 112,94 dolara kadar yükselerek günü 104,71 dolar seviyesinde kapattı. Petrolün varil fiyatı bugün saat 11:36 itibariyle kapanışa göre 0,85 azalışla 103,69 dolar oldu. Petrol fiyatlarındaki düşüşü ABD'nin stratejik petrol rezervlerinden satış yapılması kararı etkiledi.

EN BÜYÜK PETROL SATIŞI

ABD Başkanı Joe Biden, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında, ülkesinin stratejik petrol rezervlerinden gelecek 6 ay içinde günlük 1 milyon varil olmak üzere 180 milyon varili aşkın petrol satışı yapılacağını açıkladı.
Mayıs ayında başlayacak olan petrol satışı, ülkenin petrol rezervlerinden bugüne kadar piyasaya sunulan en büyük satışı olarak kayıt altına alındı. Bugün Uluslararası Enerji Ajansı tarafından  toplantı düzenlenlenmesi ve düzenlenen toplantıya üye ülkelerin bakanlarının katılım sağlanması bekleniyor...

PETROLÜN VARİL FİYATI NE OLACAK?

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Uluslararası Enerji Ajansının toplantı çağrısı üzerine üye ülkelerin bakanlarının bugün olağanüstü toplanması bekleniyor. toplantı sonucundan olası bir rezervden satış kararı çıkabileceği yönündeki beklentiler artarken, bu durum fiyatların aşağı yönlü hareket etmesine neden oluyor.

Hynes, bu hamlenin etkisine yönelik şüphelerin ortaya çıktıktan sonra petrol fiyatlarının tekrar toparlanmaya başladığına vurgu yaparak, "Daha önceki stratejik petrol rezerv satışlarının piyasaya ulaşması zaman aldı ve fiyatlara etkisi çok az oldu. Beyaz Saray, amacın, yerli üretimde artışın beklendiği üçüncü çeyreğe kadar ABD arzı için bir köprü oluşturmak olduğunu söyledi ancak bu petrol satışı, daha fazla petrol üretimi konusunda üreticilerin iştahını azaltarak tam tersi bir etkiye sahip olabilir" ifadelerini kullandı.

Petrolün varil fiyatı bugün ne kadar? Petrol fiyatlarında son dakika!

Petrol fiyatlarına rekor zam gündemde! 5 dolarlık artış bekleniyor!

Petrol fiyatlarında son durum! Petrolün varili bugün ne kadar?