Ekonomi

Petrolün varili neden düşüyor? 4 Nisan 2022 petrolün varil fiyatı...

Uluslararası piyasada petrol fiyatlarında son durum milyonlar tarafından araştırılıyor. Öyleyse petrolün varili bugün kaç dolar? Petrolün varil fiyatı neden düşüyor? İşte ayrıntılar...Bugün ise petrolün varili güne saat 09:01 itibariyle 105,15 dolardan başladı

Petrolün varil fiyatı geçtiğimiz haftanın son işlem gününde 103,69 dolar seviyelerinde işlem gördü. Bugün ise petrolün varili güne saat 09:01 itibariyle 105,15 dolardan başladı. Petrolün varili dalgalı seyir izlese de genel olarak bir düşüş yaşanıyor. Peki petrolün varili neden düşüyor? 

ABD'DEN PETROL REZERVLERİ AÇIKLAMASI

Geçen hafta ABD, benzin fiyatlarını düşürmeye ve ülke genelinde enflasyonla mücadeleye yardımcı olmak için stratejik petrol rezervlerinden günde 1 milyon varil kullanıma açacağını açıkladığı anda fiyatlar düşmeye başladı. ABD Başkanı Joe Biden, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında, ülkesinin stratejik petrol rezervlerinden gelecek 6 ay içinde günlük 1 milyon varil olmak üzere 180 milyon varili aşkın petrol satışı yapılacağını açıkladı.
Mayıs ayında başlayacak olan petrol satışı, ülkenin petrol rezervlerinden bugüne kadar piyasaya sunulan en büyük satışı olarak kayıt altına alındı.

PETROL FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

Petrol piyasasında gözler Çin'de büyüyen Covid-19 krizine odaklandı. Petrolün varil fiyatı üzerinde etkili olan koronavirüs vakaları 2020 yılında görülen rakamlara ulaştı.Çin'in Şanghay kentinde artan vakalar nedeni ile hafta başında ilan edilen kademeli karantina Huangpu Nehri'nin batı bölümünde devam ediyor. 

Petrolün varil fiyatı 103,69 dolar! Petrolün varili neden düşüyor?

Benzin ve motorin fiyatlarını alt üst edecek hamle! Resmen duyurdular

Petrolün varil fiyatı bugün ne kadar? Petrol fiyatlarında son dakika!